Мъж от Нова Зеландия, който споделя видеозапис от атаките в

...
Мъж от Нова Зеландия, който споделя видеозапис от атаките в
Коментари Харесай

Близо 2 г. затвор, получи мъж, споделил видеото със стрелбата в Крайстчърч

Мъж от Нова Зеландия , който споделя видеозапис от офанзивите в Крайстчърч , е наказан на 21 месеца затвор . Филип Арпс изпратил видеоклипа на 30 души и на другар, като изискал той да бъде изменен, с цел да включва " брой убийства ", оповестява БиБиСи.

В окръжния съд в Крайстчърч, Арпс се признава за отговорен по две обвинявания за разпространяване на неприемливи материали и шерване на фрагменти, предадени онлайн в обществените медии по време на офанзивата.

Арпс е възнамерявал да показа модифицирано видео и разказва фрагментите като " страхотни ", оповестява New Zealand Herald.

Съдия О`Дрискол осъжда дейностите на Арпс, наричайки ги " закононарушение от ненавист " и добавя, че е изключително " грубо " Арпс да показа видеото в дните след офанзивите .

Той е осъждан и през 2016 година з а оскърбително държание , тъй като слага главата на прасе пред джамията " Ал Нуур ", която е и една от атакуваните в всеобщата пукотевица в Крайстчърч.

Самият стрелец , австралиецът Брентън Тарант е изправен пред 92 обвинявания , предходната седмица той пледира почтен по всички обвинявания и се чака да бъде изправен пред съда идната година.
 Нападателят от Крайстчърч пледира почтен
Нападателят от Крайстчърч пледира почтен

Мъжът, упрекнат в убийството на 51 души в офанзивата на джамиите в Крайстчърч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР