Мъж от крумовградското село Пелин е бил задържан, след като

...
Мъж от крумовградското село Пелин е бил задържан, след като
Коментари Харесай

Откриха документи за освидетелстване за трайна неработоспособност в дома на мъж

Мъж от крумовградското село Пелин е бил арестуван, откакто в дома му са били открити голям брой медицински и други документи /епикризи, пълномощни, писма от институции, амбулаторни листове/, свързани с показване в ТЕЛК и освидетелстване на лица за трайна нетрудоспособност. Това оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в Кърджали. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане по текстове от Наказателния кодекс за машинация . Работата на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОДМВР-Кърджали и районно ръководство в Крумовград е под наблюдението на Районна прокуратура. 

За Българска телеграфна агенция прокурор Петя Чотрова разяснява, че досъдебното произвеждане на този стадий е за машинация, само че е допустимо квалификацията да претърпи смяна. Задържаното лице е безработно, от село Пелин. В дома му са открити документи на към 50 души, касаещи това тези хора да придобият пенсия или тип компенсации за трудова нетрудоспособност. Отнася са за интервал от 2020 година до сегашния миг, разяснява още прокурор Чотрова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР