Мъж от град Руен, област Бургас, превозвал общо 30 чужди

...
Мъж от град Руен, област Бургас, превозвал общо 30 чужди
Коментари Харесай

Хванаха 30 нелегални мигранти на границата край Силистра

Мъж от град Руен, област Бургас, превозвал общо 30 непознати жители, минали без позволение през границата на Република България, е арестуван на границата край Силистра. К.Г. е притеглен към наказателна отговорност за това, че в съучастничество с още двама мъже, за да набави за себе си имотна полза, незаконно подпомагал чужденци да преминат в страната в нарушаване на закона - закононарушение по член 281, алинея 1, т.4 и т.5, по отношение на алинея 1, по отношение на член 20, ал.2 от Наказателен кодекс.

Срещу 16 от непознатите жители са формирани бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс, повдигнати са им обвинявания. Мнозинството от тях нямат документи за идентичност, единствено двама дали на органите на реда документи, издадени в Афганистан. Всички непознати жители са мъже и настояват, че са афганистанци. Четиринадесет младежи от групата са декларирали възраст под 18 години. Те били превозени в град София и са настанени в Център за настаняване на малолетни и малолетни бежанци.

Установено е, че чужденците, подкрепени от обвинения К.Г., са минали незаконно границата сред Република България и Република Румъния на нерегламентирано място и са били арестувани на територията на Румъния, като неотложно били известени българските управляващи и нарушителите са върнати в България.

Работата по формираното досъдебно произвеждане и тази по бързите производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Силистра.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР