Мъж от Флорида беше арестуван, след като се опита да прекоси Атлантическия океан с кораб с колела на хамстери

...
Мъж от Флорида беше арестуван, след като се опита да
Коментари Харесай

Мъж от Флорида беше арестуван, след като се опита да „избяга до Лондон“ през Атлантическия океан в домашно направен човешки - задвижван съд тип колело за хамстер.

Бреговата охрана на САЩ прихвана Reza Baluchi на около 70 мили (110 км) от остров Тайби, Джорджия на 26 август.

Длъжностни лица казаха, че 44-годишният маратонец е отказвал да напусне кораба дни наред и е заплашвал да се самоубие.

Г-н Балучи е опитвал три подобни плавания преди, всички от които са завършили с намеса на бреговата охрана.

Импровизираното приспособление, което използваше, е оформено като колело с лопатки, които са предназначени да го задвижват напред, докато колелото се върти.

"Въз основа на условието на плавателния съд - който беше на повърхността в резултат на окабеляване и шамандури - служителите на [Бреговата охрана на САЩ] установиха, че Балучи извършва явно небезопасно плаване", се казва в наказателната жалба.

Пътуването на г-н Балучи започна, когато служителите се подготвяха за пристигането на голям ураган.

Но той отказа да напусне кораба в продължение на три дни и заплаши да убие сам с 12-инчов нож. Той също така твърди, че е имал бомба на борда, според съдебните документи.

На 1 септември той в крайна сметка се предаде и изостави кораба си, след като беше отведен в база на бреговата охрана в Маями.

Длъжностни лица по-късно установиха, че „бомбата“ е била фалшива.

Сега той е изправен пред федерални обвинения за възпрепятстване на качването на борда и нарушаване на заповедта на капитана на пристанището.

Не е ясно дали той е намерил адвокат, който да го представлява в наказателното му дело.

Това не беше първият арест на г-н Балучи за излитане в океана с неговия кораб, който той нарича „балон“.

През 2021 г. той беше арестуван, след като беше спасен, докато се опитваше да язди от Флорида до Ню Йорк, след като се носеше на 30 мили южно от началната си точка.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">През 2014 г. той трябваше да бъде спасен от подобно измишльотина близо до Сейнт Августин, а след това две години по-късно отново трябваше да бъде спасен край бреговете на Юпитер, близо до Палм Бийч във Флорида .

Според предишни интервюта, г-н Baluchi каза, че се опитва да пътува, за да събере пари за различни каузи, включително за бездомните и бреговата охрана.

"Целта ми е не само да събера пари за бездомни хора, да събера пари за бреговата охрана, да събера пари за полицейското управление, да събера пари за пожарната ”, каза той пред WOFL-TV в Орландо през 2021 г.

„Те са на обществена служба, правят го за безопасност и помагат на други хора.“< /p>

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР