Наркодилър осъден на 10 години затвор за смъртта на актьора Майкъл К. Уилямс

...
Мъж от Бруклин беше осъден на 10 години затвор за
Коментари Харесай

Мъж от Бруклин беше осъден на 10 години затвор за продажба на хероин с фентанил на актьора и продуцент Майкъл К. Уилямс, съобщи американският прокурор за Южния окръг на Ню Йорк.

Ървин Картагена, на 40 години, от Айбонито, Пуерто Рико, също получи допълнителна петгодишна присъда за контролирано освобождаване за заговор за разпространение на хероин, фентанил и аналог на фентанил, се казва в съобщение за пресата в петък.

Като част от конспирацията, Картахена разпространява хероина с фентанил, който е довел до смъртта на Уилямс, според съобщението.

„Майкъл К. Уилямс трагично загуби живота си, след като използва лекарствата, продадени му от Картахена. Въпреки че техният продукт вече е отнел живота на един човек, Картахена и неговите съзаговорници продължават да продават потенциално смъртоносен хероин с фентанил“, каза американският прокурор Дамян Уилямс в изявление.

„Тази служба упорито ще продължи нашите усилия за правоприлагане срещу безскрупулни дилъри на наркотици, които разпространяват отрова и изострят бича на епидемията от фентанил“, каза Уилямс.

Картахена, известен също като "Зелените очи", беше един от четиримата мъже, обвинени, че са част от група за трафик на наркотици, която продава смъртоносния хероин с фентанил на Уилямс.

Картахена се призна за виновен в началото на април по едно обвинение за заговор за разпространение на фентанил, хероин и други наркотици, съобщи по-рано CNN.

Прокурорите твърдяха, че Картахена е човекът, който е извършил „транзакцията ръка в ръка“ с Уилямс точно преди актьорът, най-известен с ролята си на Омар Литъл в „The Wire“ на HBO, да умре от случайна свръхдоза.

Картахена и неговите съзаговорници продължиха да продават хероин с фентанил посред бял ден сред жилищни сгради в Бруклин и Манхатън, казаха от прокуратурата на САЩ.

Браян Кобергер се вижда по време на съдебно заседание на 18 август 2023 г.“ class= Bryan Kohberger е видян по време на съдебно заседание на 18 август 2023 г. Телевизор на басейн/корт

След това той избяга в Пуерто Рико след смъртта на Уилямс, където в крайна сметка беше арестуван през февруари 2022 г., се посочва в съобщението.

Уилямс беше намерен мъртъв в апартамента си в Ню Йорк през 2021 г., след като Съдебната медицинска служба в Ню Йорк определи случайно предозиране. Той беше на 54.

Фентанил, опиоид, считан за 50 до 100 пъти по-силен от морфина, е открит в 80% от случаите на смърт от предозиране на наркотици в Ню Йорк през 2021 г., според градското министерство на здравеопазването.

CNN се опита да идентифицира адвокат на Cartagena за коментар.

Ашли Р. Уилямс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР