Мъж на 73 години от Монтана е дал 4000 лева

...
Мъж на 73 години от Монтана е дал 4000 лева
Коментари Харесай

Възрастен мъж от Монтана дал около 8000 лева на телефонни измамници

Мъж на 73 години от Монтана е дал 4000 лв. и 2000 евро на телефонни измамници, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Около 15.00 ч. през вчерашния ден на стационарния телефон на възрастния човек се обадил чужд, който употребявал позната скица за въвеждане в подвеждане - показал се за служител на реда и изискал подпомагане за залавяне на група телефонни измамници. За задачата мъжът трябвало да остави всичките си налични спестявания до резервоар за отпадък пред дома си в Монтана и да изчака към половин час, до момента в който измамниците вземат парите и полицията ги залови. Мнимият служител на реда заречен, че ще му върне сумата "веднага след приключването на акцията ".

След като минал час и никой не му се обадил да му върне парите, пострадалият позвънил в полицията и схванал, че няма никаква акция и че е излъган.

При сходни условия в Монтанско през последните две години локални хора са дали над 350 000 лв. на непознати. Полицията напечата листовки с инструкции по какъв начин възрастните хора да се пазят от измами, залови няколко групи измамници, само че все пак измамите не стопираха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР