Мъж на 50 години и жена на 45 са задържани

...
Мъж на 50 години и жена на 45 са задържани
Коментари Харесай

Задържаха в Пловдив съпрузи за измама с евросредства

Мъж на 50 години и жена на 45 са арестувани в Пловдив по обвинявания за машинация със средства от еврофондове в изключително огромни размери и пране на пари. Става дума за съпрузи, които са работили в интервала от 12 октомври 2017 година до в този момент на територията на Пловдив, Сливен, Свиленград, Раковски, Велинград, Котел, Харманли.
В съучастничество те са дали погрешни сведения пред Бюрата по труда в тези градове и в Агенцията по заетостта в София, с цел да получат средства от еврофондове по програмни схеми " Работа " и " Обучение и претовареност " посредством Оперативна програма " Развитие на човешките ресуси 2014-2020 ", като са получили съвсем 100 000 лева В изискванията на продължавано закононарушение те са изтеглили тези пари от банкови сметки с титуляри 101 лица посредством потребление на банковите им карти.
В резултат на подхванатите от Икономическа полиция - Пловдив и Окръжна прокуратура - Пловдив дейности, е било предотвратено непозволеното асимилиране на европейски средства в размер на над 600 000 лева Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа, следва съдът да дефинира мярка за неотклонение. За по- тежкото обвиняване плануваните от закона санкции са отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР