Мъж на 31 години от Благоевград е задържан като съпричастен

...
Мъж на 31 години от Благоевград е задържан като съпричастен
Коментари Харесай

Задържаха 31-годишен мъж за телефонни измами за хиляди левове

М ъж на 31 години от Благоевград е арестуван като съпричастен към телефонни измами, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Арестът е сбъднат на 8 ноември вследствие на следствие на чиновници на бранш „ Измами “ към Главна дирекция „ Национална полиция “ и чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград и на Районно ръководство – Сандански.

Задържането е по отношение на осъществени на територията на област Благоевград две телефонни измами по сюжет „ даване на пари за незабавна интервенция на родственик “. 

По тази скица, на 24 октомври тази година стара жена е предоставила на чужд сумата от пет хиляди лв., а на 31 октомври мъж е предал 18 000 лв., оповестяват още от Министерство на вътрешните работи.

Оттам допълват, че в хода на оперативните дейности проверяващите влезнали в следите на възможния причинител и насочили старания за събиране на задоволително доказателства за незаконната му активност, които са подкрепени от сигнал, получен от гръцките управляващи.

Задържаният след това мъж е бил открит като участник в телефонна машинация, осъществена в гръцкия град Катерини на 3 ноември 2023 година, за сумата от 25 000 евро. Бил е арестуван директно след осъщественото закононарушение, а пет дни по-късно – освободен, оповестяват от вътрешното министерство.

При влизането му в България навреме е основана организация за неговото задържане. 

Материалите са докладвани на Районна прокуратура в Благоевград – Териториално поделение Сандански, под чието наблюдаване работата по документирането на случая продължава.

Задържаният е притеглен като обвинен и с разпореждане на наблюдаващ прокурор му е наложена мярка „ задържане под стража “ за 72 часа. 

Преди дни участници в телефонна машинация на жена от Сандански бяха предадени на съд. От Районна прокуратура – Благоевград оповестиха, че дейностите им са осъществени в условия на рисков рецидив. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР