Мъж живее 5 години без пенсия: Преписката му изчезнала в

...
Мъж живее 5 години без пенсия: Преписката му изчезнала в
Коментари Харесай

Останалият без пенсия: Сезирал Бисер Петков преди 3 г.

Мъж живее 5 години без пенсия: Преписката му изчезнала в Национален осигурителен институт Останалият без пенсия: Сезирал Бисер Петков преди 3 година Розалия Джинева, шеф на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт: Мамили са с категория труд за по-голяма пенсия

Още през 2016 година Георги Четински изпраща тъжба до Бисер Петков - сегашния обществен министър, който тогава е шеф на Национален осигурителен институт. В нея разказва случая си, който съгласно него приказва за тежки нарушавания в звената за разпределяне на пенсии, изплащането и съхраняването на пенсионните документи в Търговско предприятие на Национален осигурителен институт. Посочва, че неопазването на досието му нарушава Кодекса за обществено обезпечаване, Закона за отбрана на персоналните данни и Закона за държавния архивен фонд. „ Особено рисково е, в случай че досието ми не е унищожено, а изнесено, всичките ми персонални данни могат да станат притежание на други лица и да бъдат употребявани, с цел да ми се навреди ”, написа той. И упорства за уволнения на Даниела Васева, началник на бранш „ Пенсионно обслужване ”, Галина Димова ​- шеф на „ Пенсионен отдел ”, и Розалия Джинева - шеф на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт.

Весела Караиванова като и. д. шеф на Национален осигурителен институт му дава отговор документално, акцентирайки свършеното по случая. И още: „ От инспектората на Национален осигурителен институт е осъществена инспекция по отношение на изказванията Ви в сигнала, като резултатите са обективирани в отчет. Предприети са ограничения според Правилника за организацията на дейностите на Национален осигурителен институт за установените при инспекцията нередности.

Не е бил открит съответен виновен чиновник от Търговско предприятие на НОИ-Пловдив за изчезналото Ви досие, заради което е потърсено съдействието на Икономическа полиция ”. Писмото уведомява, че шефът е осведомен с проблема и „ администрацията на Национален осигурителен институт работи в услуга на жителите и преглежда с внимание всеки постъпил сигнал ”. " Ако шефът е бил известен навреме по съответния ред, за какво не са подхванати дейности за отбрана на публичния интерес - пита Четински. - Ако са правени инспекции, евентуално са били фиктивни, щом чиновниците не престават да заемат длъжностите си. " Пратил сигнал и до Комисията за отбрана на персоналните данни.

Тя открила, че по закон Национален осигурителен институт е трябвало да върне оригиналите на документите, които липсват в преписката от 97 стр., само че не може да удостовери това. Четински е сезирал Сметната палата и Агенцията за държавна финансова ревизия, само че сигналите са препращани към Национален осигурителен институт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР