Мъж и жена са с коронавирус в София, жената постъпва

...
Мъж и жена са с коронавирус в София, жената постъпва
Коментари Харесай

За болните в София шефът на ВМА: Жената е в тежко състояние в шокова зала, мъжът е по-добре

Мъж и жена са с ковид в София, дамата постъпва през днешния ден, 66-годишна е, в тежко положение, интубирана в шокова зала. Няма данни да са пътували в чужбина, с нищожни данни, че синът им е работил в Илиенци. Това разкри пред публицисти ген.-майор след видеоконферентната връзка с водачите на Европейски Съюз в Министерски съвет, в която бе дружно с премиера Борисов.

„ Вътрешното поделение да бъде изолирано, дезинфекцирано, да се изолират, да се открият контактните лица – 89 са открити, и стартира процедурата по тяхното проучване, карантина. Двамата пациенти остават в болнично лекуване – дамата е в тежко положение, мъжът – не чак толкоз “, разгласи какво следва за двамата и за организацията в „ Пирогов “.

„ Мерките, взети от страните в Европейски Съюз, са най-разнопосочни, само че има някои, които следват избрана логичност. Засега са оповестили почивка за децата за този вирус там, където има по-голямо разпространяване.

Щабът ще разиска тези ограничения тази вечер, ще даде оферти на следващия ден на правитеството. Но децата не са най-застрашени, най-застрашени са възрастните – баби, дядовци. Както споделят в Германия „ внуците може да убият бабите и дядовците си “. Съвсем прав е министър председателят, че би трябвало да предпазим и съхраним нашите възрастни хора “, акцентира проф. Мутафчийски.

„ Мерките, набелязани до момента, включително и тези, които търпяха рецензии, са съпоставими както и у нас, по този начин и в Европейски Съюз. В някои страни има и по-драстични ограничения, както и някои, които гледат по-лежерно и понесоха рецензии.

Всяка заран министрите на опазването на здравето ще имат конферентни връзки по какъв начин се развива епидемията и кои ограничения дават резултат. Защото се посочи, че с идентични или разнообразни ограничения, още не знаем кое дава резултат. Единствените ограничения, дали резултат, са китайските – те са извънредно фрапантни. Но би трябвало да са запазим салдото, с цел да не се блокира живота “, сподели проф. Мутафчийски.

Инфо:лупа.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР