Махмурлукът е онова необходимо зло, което трябва да преживеем след

...
Махмурлукът е онова необходимо зло, което трябва да преживеем след
Коментари Харесай

Това е най-новият лек срещу махмурлука

Махмурлукът е това належащо зло, което би трябвало да преживеем след занимателна вечер. Всеки от нас знае какъв брой неприятно се усещаме, когато предната вечер сме пийнали малко повече. Не единствено, че може да ни е неприятно, само че и не можем да бъдем изключително продуктивни. Затова и през днешния ден ви представяме кой е най-новият лек против махмурлука.

Индийски учени настояват, че най-хубавото лекарство против махмурлук е напитка от сок от круша, сладостен лайм и кокосова вода, заяви английският вестник Mirror, предават от Expert.bg. За да основат напитката, учените от химико-технологичния институт в Мумбай проучиха резултата на разнообразни хранителни артикули върху два ензима, разграждащи алкохола.

Резултатите им демонстрираха, че най-ефикасни са крушата, сладкият лайм, кокосовата вода, сирената, краставицата и доматите. Никога не пийте алкохол в тези 6 обстановки Сиренето обаче не е толкоз апетитно в напитка. При тестванията за усет с най-хубави индикатори е сок от 65% круша, 25% сладостен лайм и 10% косова вода. Тази напитка усилва интензивността на единия ензим с 23%, а на другия – със 70%.

„ Заедно с неприятните признаци, махмурлукът носи и опасности за здравето, които могат да се отразят на всекидневието “, споделя ръководителят на екипа проф. Рекха Сингал.  Консумирането на напитката със сирене, краставица и домати може в допълнение да облекчи признаците.

Махмурлукът е цялост от неприятни физиологични резултати, следващи несъразмерна консумация на алкохолни питиета. Най-общите характерности на това положение са възприятието на мощна жадност (обезводняване или дехидратация), възприятие на безпричинна отмалялост, гадене и световъртеж. Основната причина за махмурлука е намаленото количество на кръвната захар, дължащо се на несъразмерния синтез на молекули NADH (nicotinamide adenine dinucleotide). При консумация на алкохол той бързо се метаболизира като разграждането става на две стъпки (при повече от 20 за глюкозата). Резултатът е високо енергийната молекула NADH. Повишеният синтез на NADH от своя страна забавя синтеза на глюкоза в черния дроб, което води до намаление на кръвната захар.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР