Махмуд Абас Ръководството на Организацията за освобождение на Палестина /ООП/

...
Махмуд Абас Ръководството на Организацията за освобождение на Палестина /ООП/
Коментари Харесай

ООП нареди на палестинското правителство да прекрати сътрудничеството с Израел


Махмуд Абас

Ръководството на Организацията за избавление на Палестина /ООП/ подреди на палестинското държавно управление неотложно да стартира подготовката на проекти за преустановяване на съдействието с Израел във всички области, заяви ДПА в неделя.

Решението било взето на вчерашното съвещание на Изпълнителния комитет на ООП в Рамала, на Западния бряг, управлявано от палестинския президент Махмуд Абас.

Освен това ООП счита да се обърне към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Общото заседание на Организация на обединените нации и Международния углавен съд в Хага с искане да подхващат дейности против заселническата активност на Израел в окупираните палестински територии и 50-годишната му окупация на Източен Ерусалим, Западния бряг и линията Газа.

На 15 януари Централният съвет на ООП упълномощи Изпълнителния комитет да отдръпна признаването на страната Израел, в отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

ООП е приета от интернационалната общественост за единствен легален представител на палестинския народ. Централният съвет е неин уголемен управителен орган, който се привиква сред сесиите на Националния съвет на Палестина /парламента в изгнание/.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР