Магистратите вземаме сериозни заплати. Ние сме час от държавните структури

...
Магистратите вземаме сериозни заплати. Ние сме час от държавните структури
Коментари Харесай

Гешев: Магистратите взимаме големи заплати, нека проявим солидарност

 Магистратите вземаме съществени заплати. Ние сме час от държавните структури и би трябвало да проявим взаимност с българските жители. Този апел насочи основният прокурор Иван Гешев на съвещание на прокурорската гилдия. На него кадровиците единомислещо гласоподаваха неговото предложение от предходната седмица, обвързвано с годишния отпуск на прокурорите.

Според утвърдената рекомендация всеки административен началник на прокуратура можа да даде до една втора от платения отпуск на обвинители и чиновници без тяхно единодушие. Това обаче би трябвало да става по авансово одобрен график, с цел да се обезпечи работния развой.

Членовете на кадровия орган предложиха на магистратите и чиновниците, които следва да бъдат пенсионирани до края на годината, да употребяват целия заплатен годишен отпуск.

" Магистратите вземат съществени заплати на фона на стандарта в България. Всеки, който се пенсионира, получава избран брой заплати. Не считам, че е морално и заслужено, при положение, че има опция, той да не употребява най-малко някаква част от отпуска, която се е натрупала през годините, а правосъдната власт, а от там и данъкоплатецът, да изплащат на сътрудниците много съществени суми от десетки хиляди левове. Трябва да покажем съпричастност и взаимност с жителите и страната в тази, меко казано, рецесия ", означи Гешев.

Миналата седмица Висш съдебен съвет гласоподава заплатите на магистратите и правосъдните чиновници да бъдат замразени до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР