Магистрати от Апелативен регион – Варна получиха персонални награди от

...
Магистрати от Апелативен регион – Варна получиха персонални награди от
Коментари Харесай

Персонални награди от Главния прокурор на Република България получиха седем магистрати от Апелативен регион - Варна

Магистрати от Апелативен район – Варна получиха лични награди от Главния прокурор на Република България. Те бяха отличени за проявения от тях висок професионализъм и образцово осъществяване на служебните им отговорности по отношение на работата им по разнообразни следствия.

Прокурор Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура, следовател Петър Ганчев – завеждащ Окръжния следствен отдел във Варна, прокурор Веселин Якимов от Окръжна прокуратура – Разград, прокурор Милена Любенова и следователите Илия Славов – завеждащ Окръжния следствен отдел, и Станислав Георгиев от Окръжна прокуратура – Добрич бяха наградени с отличие " Служебна признателност “. Те получиха грамоти от името на Главния прокурор. Заместник- окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи плакет " Прокуратура на Република България “.

В казусът, за който бе отличен прокурор Лазаров, се касае за поръчково ликвидиране, чиито причинител не е от Варна. Престъплението е осъществено с изключителна нелегалност и при започване на следствието даже не е имало насоки за претекста на закононарушението. Към сегашния миг фактическият причинител на убийството е наказан с " пожизнен затвор “ при специфичен режим на изтърпяване на накзанието. Работата на прокуратурата във връзка с поръчителя на закононарушението продължава.

Магистратите от Добрич получиха награди за своята работа по случая със заседналия край крайбрежията на Камен бряг транспортен съд " VERA SU “, плаващ под панамски байрак, и основаната заплаха за доста разваляне на непозната благосъстоятелност в следствие от засядането му. Като обвинени по делото са привлечени двама души – капитанът на кораба и вторият помощник-капитан. По отношение на първия има влезнала в действие присъда след утвърдено от съда съглашение, а във връзка с втория делото се намира в правосъдна фаза.

Отличието за прокурор Веселин Якимов от Окръжна прокуратура – Разград е обвързвано с работата му по следствието на тежко престъпно закононарушение, осъществено в град Цар Калоян. Обвиняемият по случая направил опит да убие своя малолетна родственик като запалил къщата, в която момичето живеело, откакто преди този момент го изнасилил. Извършителят е наказан с пожизнен затвор, сменен с " отнемане от независимост “ за период от 23 години.

Заместник-окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи премия за работата си по отношение на досъдебно произвеждане от 2019 година за рушвет, получен от чиновник на община Тутракан. В хода на следствието са арестувани както получаващият, по този начин и даващият паричните средства за персонална полза. Всеки от тях е притеглен към наказателна отговорност. Към сегашния миг двамата са наказани, а присъдите им – влезнали в действие. Общинският чиновник е наказан и за закононарушение по работа, осъществявано в нескончаем интервал от време.

Наградите бяха връчени от административния началник на Апелативна прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров. Той поздрави своите сътрудници за техните професионализъм и отдаденост към работата на прокурори и следователи. Пожела им мъдри решения, законосъобразни дейности и триумф в постигането на общата цел – гарантиране на правдивост и правов ред на българските жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР