Магистралите и училищните площадки в Пекин бяха затворени днес заради

...
Магистралите и училищните площадки в Пекин бяха затворени днес заради
Коментари Харесай

Магистралите в Китай са затворени заради тежък смог

Магистралите и учебните площадки в Пекин бяха затворени през днешния ден поради мощно замърсяване, защото Китай усилва производството на въглища, оповестява Агенция Франс Прес. Затворени са сектори от автомагистрали към огромни градове, в това число Шанхай, Тиендзин и Харбин.

Световните водачи се събраха тази седмица в Глазгоу за договарянията COP26, които се считат за един от последните шансове да се предотврати пагубното изменение на климата. Китайският президент Си Цзинпин направи документално послание, вместо да участва персонално.
 Предупреждение за гъст смог в огромни региони на Китай Предупреждение за гъст смог в огромни региони на Китай
Метеорологичната работа на Китай разгласи въвеждането на жълт код обвързван със опасността от съществено замърсяване въздуха в северните, центр...

Китай - най-големият в света емитент на парникови газове, виновни за изменението на климата - усили добива на въглища, откакто през последните месеци веригите за доставки бяха разтърсени от енергийна рецесия, дължаща се на строгите цели за излъчванията и рекордните цени на изкопаемото гориво.

В петък гъста мъгла от смог покри обширни територии в Северен Китай, като видимостта в някои региони е понижена до по-малко от 200 метра, оповестяват от метеорологичната работа. Според управляващите в Пекин замърсяването се дължи на " неподходящите метеорологични условия и разпространяването на районното замърсяване ", а на учебните заведения в столицата беше подредено да прекратят часовете по физическо образование и заниманията навън.

Замърсителите, засечени през днешния ден сутринта от мониторингова станция в посолството на Съединени американски щати в Пекин, доближиха равнища, избрани като " доста нездравословни " за популацията. Нивата на дребните прахови частици (PM 2,5), които проникват надълбоко в белите дробове и предизвикват респираторни болести, бяха към 220 - доста над целесъобразната граница от 15. Според градските управляващи смогът евентуално ще се задържи най-малко до събота вечерта.

Китай създава към 60 % от силата си посредством изгаряне на въглища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР