Магистрала Струма ще остане затворена поне две - три седмици

...
Магистрала Струма ще остане затворена поне две - три седмици
Коментари Харесай

Струма остава затворена 2-3 седмици заради горелия мост

Магистрала " Струма " ще остане затворена най-малко две - три седмици в сектора сред Дупница и Бобошево, който е дълъг към 10 километра. Причината е разваленият съществено надлез край Дупница след пожара, провокиран от нерегламентирано складирани боклуци под него от компания " Феникс Дупница ". Това заяви инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) пред БНР и Нова телевизия в четвъртък.

Пътуващите от и за Гърция ще би трябвало да употребяват остарелия първокачествен път E79.

Междувременно институциите започнаха взаимно да се упрекват кой е отговорен за случилото си. Кметът на Дупница Методи Чимев сподели, че неведнъж е сезирал институциите.

АПИ отхвърля Чимев да е правил това, до момента в който от Регионалната ревизия по запазване на околната среда (РИОСВ) в Перник обявиха, че са глобили компанията неведнъж. Поставили ѝ период да разчисти отпадъците до края на юли, само че от " Феникс Дупница " поискали пролонгация. Така и не стана ясно за какво РИОСВ-Перник въобще е дала позволение за сходно оборудване в сервитута на автомагистралата.

Членът на Управителния съвет на АПИ Иван Досев даже уточни, че при построяването на оборудването се е налагало строителят да почиства за своя сметка терена, с цел да се освобождава място.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР