Магистрала Хемус ще бъде напълно готова през 2024 г, съобщи

...
Магистрала Хемус ще бъде напълно готова през 2024 г, съобщи
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: АМ Хемус ще бъде напълно готова през 2024 г.

Магистрала " Хемус " ще бъде изцяло подготвена през 2024 г, заяви министър председателят Бойко Борисов, който ревизира на място по какъв начин върви градежът на правата от Ябланица до прохода Боаза. 30% от лота към този момент са построени, а финансирането е напълно от бюджета. Регионалният министър Николай Нанков увери, че страната ще отпусне нужните средства за възобновяване на вредите от наводненията.


Премиерът Бойко Борисов мина през цялото близо 10 км трасе, свързващо Ябланица с Боаза. Остана удовлетворен. Съобщи, че лотът ще бъде пуснат предварително.
Бойко Борисов, министър-председател: Догодина, по това време, в случай че е живот и здраве, този лот и до Търговище ще е готово.
Ще бъдат спестени и средства, изясни районния министър.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: 55 млн.лв. при оповестена цена от 90, т.е. тук сме икономисали най-малко 40 млн. лева Най-тежкият сектор. Хубаво е, че скалата най-малко е варовикова и се употребява за материал.
Насипи от над 26 м и доста взривни работи са част от особеностите при градежа на този сектор от " Хемус " ".

Премиерът даде обещание след 6 години цялата автомагистралата да е изцяло приключена.
Бойко Борисов- министър-председател: И по този начин, както съм заречен на хората от Тетевен, Севлиево, Габрово, Търново, Търговище, Варна - до 2024 година ще е подготвена.

 Участъкът на Автомагистрала Участъкът на Автомагистрала "Хемус " сред Ябланица и Боаза ще бъде приключен предварително
Инспекция на строителството на автомагистрала "Хемус " в сектора сред Ябланица и Боаза направиха районният министър Николай Нанков и шефът Пътната аге...

Имало опция да стане и по-бързо, в случай че не били заплащанията предходната година по планове на предходни държавни управления.
Бойко Борисов, министър-председател: Не съм отговорен аз, че предходната година платихме 6 милиарда и 700 - 3 милиарда и 700 за КТБ, милиард и 200 за съветските реактори, милиард и 300 за американските. Я тези 6 милиарда си ги представете тук в трасе, това са 2 автомагистрали Хемус. Но нито аз съм съборил КТБ, нито съм договарял съветски реактори, нито съм договарял американски централи. И ги платихме като попове, всички данъкоплатци.
Премиерът заяви още, че секторът на автомагистрала " Струма " до Сандански ще е подготвен през септемри. Коментира и митингите за опазване на откритите археологически обекти по пътя на трасето.
Бойко Борисов, министър-председател: Щом не желаят, ще мине през Благоевград, където минава и в този момент. Един километър. Заради този 1 км. ще заобикаля.
Бойко Борисов заяви пред публицистите, че забележителна сума е отделена за сторителството на просветителната инфраструктура.
Бойко Борисов, министър-председател: За 620 млн. се вършат учебни заведения и детски градини. И най-малко 10 нови учебни заведения.  Граждани на протестно шествие в отбрана на разкопките край Автомагистрала Граждани на протестно шествие в отбрана на разкопките край Автомагистрала "Струма "
Жители на Благоевград още веднъж излизат на митинг в отбрана на археологическите разкопки около трасето на Автомагистрала "Струма ". Гражданите възнамеряват шествие, с ко...

Що се отнася до ареста на Митьо Очите и забърканият в тази ситуация общински консултант от левицата, министър председателят беше сбит.
Бойко Борисов, министър-председател: Има кой да си дава отговор, огромна партия, постоянно могат и такива да се вкарат. Ако очаквате да атакува госпожа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е преследване, махане и толкоз, тъй като локалните организации постоянно могат да създадат някоя пакост. Така че не очаквайте да кажа нещо сходно, тъкмо противоположното.
Регионалният министър заяви, че страната ще отпусне нужните средства за превъзмогване на последствията от наводненията. Той посочи, че за Тетевен са нужни 6.2 млн. лв., за Мизия към 3 млн., а за Дупница към 600 хиляди лева
 Десетки милиони ще костват вредите по пътищата след дъждовете и свлачищата Десетки милиони ще костват вредите по пътищата след дъждовете и свлачищата
Десетки милиони са вредите по републиканската пътна мрежа от дъждовете и свлачищата през последните два месеца. Това съобщи министърът на районното р...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР