Магично преживяване – това е най-краткото описание на премиерния спектакъл

...
Магично преживяване – това е най-краткото описание на премиерния спектакъл
Коментари Харесай

Спектакълът „Красавицата и Звяра очарова деца и възрастни през ноември в НДК

Магично прекарване – това е най-краткото изложение на премиерния театър „ Красавицата и Звяра ", който ще гледаме на 14 ноември в зала 1 на НДК.

Една от най-популярните приказки в последните 300 години ще очарова деца и възрастни с превъзходното комбиниране на музика, актьорска игра, хореография и костюми.

„ Побеждава този, който победи себе си " – това е мотото на премиерата на мюзикъла на Бродуей на 18 април 1994 година Към него се придържа и надареният български режисьор Петко Бонев. За Бонев „ Красавицата и Звяра " е предизвикателство, необикновен план, присъщ със своите магии, който той и екипът на Държавна опера Варна пресъздават на сцената по този начин, че всичко да наподобява същинско.

Великолепната сценография и костюми са дело на Ася Стоименова и с тях идва първото усещане за публиката – образното влияние.

На сцената на зала 1 на НДК ще се разпрострат хубостта на природата в нейната зимна и лятна картина, блестящият, а по-късно обаян палат, за което оказва помощ 3D мапингът на Лора Руневска. Благодарение на диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Пампулова красивата музика на „ Красавица и Звяра " се вплита в приказния сюжет и изпълва сетивата ни с приятност, описват от " Монте Мюзик ".

Историята на красивата Бел и преобразеният в звяр принц е обичана на дребни и огромни. Вълшебствата в нея не стопират от началото до самия край. „ Позволил съм си като създател на спектакъла да прибавя и няколко неща от кино лентата, които персонално мен доста ме вълнуват и които считам, че безусловно би трябвало да бъдат видени. Прибавил съм и някои други реплики от кино лентата, които хората чакат да чуят. ", споделя Бонев, който е праволинеен в кастинга за основните функции.

„ Аз съм от поколението, което гледаше първите анимационни филми на Дисни. Харесвам анимацията и съм щастлива, че ме избраха за ролята на Бел ", споделя чаровната Мария Атанасова, като добавя – „ Работата върху „ Красавицата и Звяра " доста ме обогати и ме научи на неща, които до момента не са ми трябвали в операта – фехтовка, танци ".

Тези, които са гледали последната игрална версия на едноименния филм, незабавно ще разпознаят гласа на Звяра, само че този път ще видят и неговия притежател. Драматичият артист Михаил Сървански е избора на Петко Бонев за Звяра. „ За благополучие, аз познавам сносно облика на Звяра, защото преди 4 години бях утвърден персонално от управлението на Дисни за озвучаването на българската версия на кино лентата. Тогава работих старателно върху самия персонаж и детайлите в неговия темперамент. Това доста ми оказа помощ в този момент в пресъздаването на облика на Звяра, който се трансформира извървявайки дълъг и комплициран път ", споделя Сървански.

Билетите за „ Красавицата и Звяра " към този момент са в продажба в мрежата на Eventim и Билетен център НДК. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР