Магданозът е една от най-разпространените и предпочитани подправки у нас,

...
Магданозът е една от най-разпространените и предпочитани подправки у нас,
Коментари Харесай

Как се отглежда МАГДАНОЗ - от засяването до брането

Магданозът е една от най-разпространените и желани подправки у нас, употребена както за овкусяване на ястията, по този начин и с някои от потребните молзи върху човешкото здраве. Той е доста благоуханен, може да се замрази и се употребява целогодишно. А развъждането му в градината или в саксии на терасата по никакъв начин не е мъчно. Достатъчно е единствено да следвате главните правила за развъждането му. Ето някои скъпи препоръки от нас:

Избиране на семена от магданоз
Яжте по 50 грама магданоз всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви
Магданозът е една от най-използваните подправки. Добавяме го към най-различни ястия и с помощта на него съумяваме да им придадем завъ...
Прочети повече
На пазара се оферират разнообразни типове семена за магданоз, като би трябвало да изберете подобаващите по отношение на вашите цели, потребности и желания. Например коренът от магданоз се употребява основно като фалшификация за супи и обичайни ястия, „ Къдрав “ магданоз и „ Листа “ пък се употребява най-често за салати. 
В взаимозависимост от географското ви разположение изберете и кой да е срокът на зреене – в случай че сте в области с по-кратко лято – изберете ранния магданоз - розетка, за другите е подобаващ междинният.

Преди да закупите и даденото пакетче семена, наложително проверете периода на валидност, написан на опаковката. Срок до една година е подобаващ и би дал повече от 50% покълнали семена.

Подготвяне на лехите

За магданоза би трябвало да изберете място, където има добра и директна слънчева светлина, южното разпложение на постройките също е уместно за задачата. Магданозът не зрее добре на сянка, получава жълти отенъци и не се развива изцяло.

Друго, което би трябвало да имате поради, е да засадите магданоза на място, където е предпазен от северните ветрове. Препоръчително е до него да има високи растения или ограда.
Трябва да помислите и за почвата – тя не трябва да е прекомерно влажна и е добре мястото да е равно.
Изкопайте лехите и добавяте компост с дървена пепел.
Колко е необикновено потребен чаят от магданоз
1. Чай от магданоз - богат на антиоксиданти Антиоксидантите оказват помощ на тялото да се бори против нездравословните свободни радикали, както добре...
Прочети повече
Как да се грижим за магданоза след засаждането?

Преди да покълне подправката, би трябвало да поддържате почвата умерено влажна в 2-3 см дълбочина. За квадратен метър са нужни към 8 л вода. Препоръчително е да поливате един път на всеки 5 дни, а при по-сух интервал – на 3 и по-малко дни.

За да наторите почвата най-подходящ е тор, обогатен с азот. Два или три пъти торене през сезона е изцяло задоволително, с цел да даде почвата добра годишна продукция.

Събиране и запазване на магданоза

Магданозът се отрязва към месец и половина откакто поникне. За задачата използвайте ножици и оставете към 1 см от стъблото. Разделете листата от стъблата, измийте ги и ги оставете да изсъхнат. В процеса на сушене ги обръщайте няколко пъти, а по-късно съхранявайте в затворена кутия.
С тази домашна напитка килограмите се топят стремително бързо
Всеки желае да наподобява добре, без да се подлага на строги диети. Топенето на непотребните килограми не постоянно обаче се оказва лесна задача...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР