Магдалена Гигова е дългогодишен журналист и неспасяем пътешественик. Написала е

...
Магдалена Гигова е дългогодишен журналист и неспасяем пътешественик. Написала е
Коментари Харесай

Влакове-бижута за милиони с билети за хиляди

Магдалена Гигова е дълготраен публицист и неспасяем странник. Написала е четири книги и е издала още шест в съавторство. В момента е водеща на предаването “Покана за пътуване” по стратегия “Христо Ботев” на БНР - всяка неделя от 18 до 19 часа. Публикува пътеписи на личния си уебсайт www.dromomania.bg.
От рубриката “Виртуално пътуване” на вестник “Над 55” ще научавате по какъв начин да пътувате най-евтино, най-безопасно и на най-интересните места по света и у нас.
Все още съществуват влакове-бижута и “Ориент експрес”, който минава през България надалеч не е нито най-скъпият, нито най-луксозният от тях. Пасажерите чакат с месеци, до момента в който се докопат до билет. Макар че никак не са евтини. Днес ще ви представим някои от тях.

Blue Train
Влакът Blue Train се движи по трасето Кейптаун - Порт Елизабет - Претория в Южна Африка. Експресът обикаля живописното Южно крайбрежие и пасажерите могат да следят антилопи, жирафи, биволи и даже носорози, умерено пасящи в саваните на Националния парк Крюгер.
Един от маршрутите завършва в Зимбабве до фамозния водопад Виктория. Освен старинните интериори, първокласните мебели и мраморните бани, за глезенето на пасажерите е планувана богата развлекателна стратегия и изискани блюда.
Цена на билета от 740 $

“Императорска Русия”
Най-известният и луксозен трен, който от Москва през Монголия стига до Пекин. По всеки от маршрутите си той минава единствено един път годишно. Името си получава поради необикновено изискания си интериор, пресъздаващ купетата, с които е пътувала императорската фамилия на Русия. За актуалните пътешественици, с изключение на развлекателната стратегия, която среща задграничните посетители със страната, са планувани кулинарни мастер-класове, уроци по свирене на съветски национални принадлежности, креативен работилници и доста други.
Цена на билета от 4900 $

The Maharaja’s Express
Това е най-скъпият пасажерски трен в цяла Азия - копие на индийски кралски замък, приспособен за далечни пътешествия. Всеки пасажер си има персонален иконом, подготвен да го обслужва 24 часа в денонощието. В програмата са включени развлечения, осъществявания на актьори и посещаване на всички забележителности по шестте маршрута.
Цена на билета от 6840 $

Eastern & Oriental Express
Влакът е издигнат в Япония през 1973 година с концепцията да свързва Оукланд и Уелингтън в Нова Зеландия. Две десетилетия по-късно дизайнери го преобразяват изцяло, пресъздавайки колониалния жанр от 20-те години на ХХ век. Днес пътническият трен Eastern & Orient Express, наподобяващ на петзвезден хотел, курсира сред Сингапур, Малайзия и Банкок.
Цена на билета от 1775 английски лири

The Golden Chariot
Един от най-красивите пътнически влакове е основан като копие на превъзходния “Син експрес” на британската кралица. Викториански жанр, първокласно обслужване... Това е хотел на колела, кадърен да задоволи и най-изискания усет. Golden Chariot се движи по маршрут в Южна Индия и се дефинира като “връх на разкоша с индийски акцент “. Той е един от дребното влакове, които разполагат със СПА център.
Цена на билета от 5730 $

“Златният орел”
Най-скъпият туристически трен в света! Трасетата му са Москва-Пекин и Москва-Владивосток. Тегли се от автентичен парен локомотив, само че за всеки случай е прикован и електрически. В деня, когато отпътува, на гарата жив оркестър свири “Прощание славянки”. Част от купетата са осъвременени вагони от някогашната Германска демократична република. Има обособен бар с пиано и библиотека, различен е трансфорат във фризьорски салон. Във влака има доктор и даже пералня.
Цена на билета от 14 395 евро

Магдалена ГИГОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР