Мъфините са толкова симпатични, и същевременно толкова практични – винаги

...
Мъфините са толкова симпатични, и същевременно толкова практични – винаги
Коментари Харесай

Съботна закуска: Солени мъфини със сирене и подправки РЕЦЕПТ...

Мъфините са толкоз симпатични, и в същото време толкоз практични – постоянно можеш да си вземеш 2-3 отивайки на работа, за моментите, в които нямаш самообладание да пристигна почивката за обяд.

Една чудесна концепция за бърза, лесна и вкусна закуска! 10 минути за подготовка и още 20 за печене и сте подготвени със закуската.

  
Необходими съставки:
 
яйца
2 броя
 
брашно
2 чаени чаши
 
олио
1/2 чаена чаша
 
кисело мляко
1 1/2 чаена чаша
 
хлебна сода
1 чаена лъжица

сирене
1 чаена чаша

розмарин
1/2 чаена лъжица

босилек
1/2 чаена лъжица

ким
1/2 чаена лъжица
 

Начин на подготвяне:
В купа разбивате яйцата, млякото, олиото и содата. Можете да ги разбиете и с кухненски робот, с цел да спестите време и старания.

Пресявате брашното и го добавяте към получената примес. Накрая добавяте натрошеното сирене и подправките и разбърквате добре. Можете да добавите и / или шепа обезкостени нарязани на доста ситни късчета маслини. Маслините придават доста прелестен мирис на солените мъфини.

Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка. Изливате сместа във всяка кошничка, като не цялостните догоре, а до постигане на почти ¾ от размера ѝ.

Това се прави за мъфинът да не прелее при печене, а и с цел да може да се изпече добре. Печете в авансово загрята на 180-200 градуса фурна, за към 20-25 минути, като обаче наглеждате понякога солените кексчета, написа supichka.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР