Maersk Tankers притежава 158 танкера. © Brendan Mcdermid Предимство за

...
Maersk Tankers притежава 158 танкера. © Brendan Mcdermid Предимство за
Коментари Харесай

Maersk Tankers придобива дял в квантовия фонд CargoMetrics

Maersk Tankers има 158 танкера.

© Brendan Mcdermid

Предимство за вложителите
Възможността за така наречен количествено вложение, където обработването на големи количества данни и покупко-продажби се прави най-вече автоматизирано посредством компютърни логаритми, е значимо преимущество в света на хедж фондовете, привличащо милиарди долари през последните години. Още по тематиката
Total придобива петролния бизнес на Maersk за 7.45 милиарда $

Сделката е доказателство за завръщането на сливанията и придобиванията в бранша
21 авг 2017
(Не)възможните е-билети в градския превоз на Варна

За 2 месеца и против 20 хиляди евро стартъпът Tickey направи това, което община Варна не съумя за 3 години и 8.3 млн. лева
20 авг 2017
ПИМК и " СКМ Порт Видин " взимат на концесия товарни терминали в Пловдив и Видин

Договорите за интермодалния терминал в Пловдив и пристанищния Видин-юг ще бъдат надлежно за 27 и 35 години
16 авг 2017
Китайските морски превозвачи COSCO и OOIL се сливат

Пекин върви към консолидация на държавните предприятия
10 юли 2017
Един от най-големите оператори на танкери в света - Maersk Tankers, ще влага " съществени суми " в квантовия хедж фонд CargoMetrics, оповестява Financial Times. В резултат на договорката подразделението на A.P Moller-Maersk, най-голямата компания за превоз и логистикa в света, се надява да получи по-добра визия по какъв начин и къде да разпределя флотилията си от плавателни съдове, базирайки се на оценените данни и аналитичните модели на фонда. Квантовите фондове разчитат точно на логаритми или компютърни стратегии за своите вложения.

Точната стойност на средствата, които Maersk ще отдели за придобиването на дял в CargoMetrics, не е ясна, само че съгласно източници на FT, вложената сума е " забележителна " и би осигурила извънреден достъп на Maersk до данните и логаритмите на хедж фонда. Вероятно корабната компания се пробва да получи по-добра визия за това по какъв начин би трябвало да разпределя маршрутите на корабите си.

Опит за разбор

Корабният превоз е извънредно деликатна област за осъществяване на активност, тъй като таксите за транспорт са с извънредно висока волатилност, а стоковите потоци са непостоянни. Таксата за наем на един средностатистически танкер в Атлантическия океан може да се удвои или да намалее на половина в границите на една седмица. Поради това фирмите в сектора са принудени да вземат сложни решения - като къде и по кое време да разположат корабите си, с цел да получат оптимален брой и преференциални поръчки, по кое време да бъдат обслужвани сервизно тези кораби и какви такси да оферират на клиентите си.

" Важно е да имате танкери на точното място в точното време. Това е промишленост, която се основава на чувството за това къде и по кое време може да се реалокира комерсиалният потенциал, само че ние желаеме да спорен тази индустриална парадигма. Нашата инвестиция в CargoMetrics ще форсира цифровизацията ни ", изяснява Сорен Крисчън Майер, основен бизнес пълководец на Maersk.

Огромните благоприятни условия

CargoMetrics е компютърно основан хедж фонд, който употребява сателитни данни, транспортни регистри и даже метеорологични данни, с цел да предвижда придвижването на стоковите потоци в международен мащаб. Морският превоз е виновен за над 90% от интернационалната търговия в международен мащаб, а CargoMetrics следи придвижването на 120 хиляди кораба с помощта на сензорите за отчитане на местонахождение, с които те са оборудвани.

Според Скот Боргерсон, създателят на квантовия хедж фонд, договорката с Maersk ще сътвори големи благоприятни условия и за CargoMetrics. Освен средствата от договорката, които ще бъдат вложени в източници на данни, техническо съоръжение и хора, фондът ще получи и достъп до архивите на транспортната компания, които ще послужат за определянето на корабни трендове, аналогии и зависимости, които след това да бъдат употребявани. " Ние към този момент научаваме много от тях и те от нас ", споделя Боргерсон пред FT.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР