МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Директорът на държавните училища на Уисконсин

...
МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Директорът на държавните училища на Уисконсин
Коментари Харесай

Директорът на училищата в Уисконсин иска регентите на UW да забавят гласуването на сделката, за да ограничат позициите на многообразието

МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Директорът на държавните учебни заведения на Уисконсин в сряда прикани регентите на университетите на Уисконсин да забавят второто гласоподаване на договорката с Републиканските законодатели, които ще лимитират позициите на разнообразието в кампуса в подмяна на покачвания на чиновниците и пари за строителни планове.

Регентите отхвърлиха договорката с 9-8 гласа в събота на фона на недоволства от демократи, че договорката продава малцинство и LGBTQ+ студенти и преподаватели.

Но след среща при закрити порти във вторник, водена от президента на университетите на Уисконсин Джей Ротман, регентите приканиха за ново гласоподаване в сряда вечерта. Дневният ред демонстрира, че регент Ейми Блуменфелд Богост, която гласоподава срещу предлагането в събота, е сменила позициите си и в този момент го е подкрепила.

Щатският суперинтендант Джил Ъндърли автоматизирано става регент по силата на позицията си. Тя не гласоподава в събота, тъй като беше отвън страната. Тя излезе с изказване в сряда, в което помо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР