Мачовете от тенис турнира Адриа Тур в Босна и Херцеговина

...
Мачовете от тенис турнира Адриа Тур в Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Отмениха "Адриа Тур" в Босна и Херцеговина

Мачовете от тенис шампионата " Адриа Тур " в Босна и Херцеговина бяха анулирани. Решението на уредниците е обвързвано с позитивните проби за COVID-19 на Григор Димитров, Новак Джокович, Борна Чорич и Виктор Троицки.

Българският тенисист пръв разгласи, че е инфектиран с вируса, откакто игра на шампионатите в Белград и Задар. След това последва тестване на всички тенисисти, имали допир с Григор.
Новак Джокович и брачната половинка му са инфектирани с ковид Преди дни Григор Димитров също разгласи, че е инфектиран
Четиримата инфектирани принудиха уредниците да анулират мачовете, които трябваше да се състоят на 3 и 4 юли в Баня Лука и на 5 юли в Сараево.

" Изключително съжаляваме, че би трябвало да отменим шампионата в Баня Лука и Сараево. Радвахме се, че публиката, която дълги години чака, ще може да види огромните асове онлайн - Новак Джокович и другите тенисисти, както и, че ще можем да промотираме спорта в градовете. За жал, след всичко случило се в последните дни, взехме решение, че в този момент най-важното е епидемиологичната обстановка да се стабилизира и всички да оздравеят ", сподели през формалния уебсайт братът на Джокович и шеф на шампионата - Джордже.

Снимка: Adriatour

По-рано през днешния ден водачът в международната класация по тенис - Новак Джокович, разгласи, че се е тествал дружно с цялото си семейство, като неговата проба и тази на брачната половинка му Йелена са позитивни.

Турнирът, проведен от сърбина, не носеше точки за международната класация. Всички доходи от него би трябвало да отидат за благотворителната организация на семейство Джокович.
Мениджърът на Григор: Допуснахме неточност. Не бяхме дисциплинирани "Вирусът ще наруши спортния темп на Григор ", съобщи Георги Стоименов.
Сърбинът въпреки всичко понесе и редица рецензии, защото беше явно, че по време на мачовете в Белград публиката и тенисистите не съблюдават обществена отдалеченост, а конкуренцията приключи с празненство в дискотека.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР