Мачът от турнира Лига на Нациите между Швейцария и Украйна

...
Мачът от турнира Лига на Нациите между Швейцария и Украйна
Коментари Харесай

Мачът между Швейцария и Украйна днес няма да се състои, обяви УЕФА

Мачът от шампионата Лига на Нациите сред Швейцария и Украйна беше анулиран, откакто в границите на два дни седем украински футболисти се оказаха с позитивни проби за COVID-19. Украинската футболна асоциация (УАФ) удостовери, че целият тим и хората от спортно-техническия щаб са сложени под карантина.

Трима украински играчи- Едуард Собол, Йевхен Макаренко и Дмитро Ризник са дали позитивни проби за ковид в понеделник. Днес пък е станало ясно, че още на четирима пробите също са позитивни. Въпреки това, украинците имат 15 здрави играчи.

УЕФА водеше договаряния с локалните управляващи, само че одеве е уведомила футболните централи на Швейцария и Украйна, че здравните и полицейските управляващи на кантона Люцерн (Швейцария) са длъжни да карантинират цялата делегация при такива случаи, тъй че мач няма да има. Всички опити на чиновниците на УЕФА да трансформират обстановката не са имали никакъв триумф, обясниха още от Нион. По-късно през днешния ден би трябвало УЕФА да вземе решение по какъв начин ще се действа с несъстоялия се мач. Украинците дойдоха в Швейцария непосредствено от Германия, където гостуваха и претърпяха проваляне с 1:3 в друга среща от Лига А на шампионата.

При това състояние не се знае дали и германците не са инфектирани. ''Когато има правила, това значи, че всички сме подвластни на тях. Няма значение дали става дума за народен тим по футбол или детско съревнование. УЕФА се намира на територията на Швейцария и би трябвало да знае доста добре какви са законите, се споделя в изказване на здравната ревизия на Люцерн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР