Мачът от третия кръг на френската Лига 1 между Ница

...
Мачът от третия кръг на френската Лига 1 между Ница
Коментари Харесай

Във Франция спряха мач заради хомофобски транспаранти

Мачът от третия кръг на френската Лига 1 сред " Ница " и " Олимпик " Марсилия беше преустановен за 10 минути при започване на първото полувреме, а повода бяха хомофобски плакати, издигнати по трибуните.

Първият транспарант беше вдигнат от почитатели на домакините от " Ница ", които посрещнаха своя противник с обръщение, в което се съдържа думата " педал ". Не е ясно дали то е отправено към някои от играчите на терена или към притежателя на отбора - британския милиардер сър Джим Ратклиф, който неотдавна разгласи, че ще спонсорира и колоездачен отбор. Това не убегна от погледа на делегата, който заяви на съдията Клемент Турпин и реферът реше да спре играта.



След като този транспарант беше свален, в 25-ата минута се появи нов на същата естрада. Той беше на британски и съдържаше думата " gay ". От " Ница " се пробваха да обяснят, че почитателите са употребявали тази дума в смисъла ѝ на " радостен ", само че съдията не повярва, че задачата на плаката е била да съобщи: " Колкото повече хора на стадиона, толкоз по-весело ". Последва консултация с двамата треньори и ново прекъсване на играта, този път за близо 10 минути. Футболистите на " Олимпик " Марсилия се прибраха в съблекалнята, до момента в който тези на " Ница " отидоха пред бранша с почитатели и се пробваха да ги уговорят да смъкват плаката.

Welcome to Ligue 1, Sir Jim! Nice v Marseille derby temporarily SUSPENDED due to homophobic chants and banners as hosts suffer defeat in first game. Marseille got the opening goal when Benedetto scored. Marseille got the decisive goal with a penalty as Payet squeezed the ball in pic.twitter.com/CNtGbT3mvB
— Lilian Chan (@bestgug) August 28, 2019

" Не може играта да се стопира всякога, когато някой глупак реши да направи нещо. Така няма да играем в никакъв случай! ", недоволстваше футболистът на " Ница " Вилан Сиприен.

В последна сметка мачът не беше преустановен, а играта беше възобновена. Дългите паузи не подействаха добре на домакините, които изгубиха с 1:2 и са на 6-то място в шампионата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР