Мачът на ЦСКА - София от втория предварителен кръг на

...
Мачът на ЦСКА - София от втория предварителен кръг на
Коментари Харесай

Мачът на ЦСКА с Македония ГП няма да се играе в Скопие

Мачът на ЦСКА - София от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите против Македония (Гьорче Петров) наподобява няма да се играе в Скопие, както бе планувано в началото. В Северна Македония са взели решение да намерят друго място, където да се организира срещата. Основната причина за това са всеобщите антибългарски митинги в Скопие в последните дни, както и оказан напън от българска страна за смяна на мястото на мача, оповестява локалното издание Sport1.mk.

Първоначално като място за осъществяване на дуела бе избран стадион " Петър Милошевски ". Той обаче съвсем не дава отговор на критериите на УЕФА за проваждане на среща от този стадий на евротурнирите. Изглежда това е и повода за натиска от българска страна за смяна на мястото на мача.

Най-вероятно срещата ще бъде преместена в Стумица, защото стадионът там е най-близко до стандартите на УЕФА. От друга страна обаче това би било много необичайно решение, откакто европейската футболна централа не разреши на локалния Академия Пандев, който е от този град, да играе мача си с Лехия Гданск на своя стадион, точно тъй като не дава отговор на стандартите.

От Македонската футболна централа също са наясно с опцията за пренасяне на мача отвън Скопие, като спомагат по всички вероятни способи и беседват с способените управляващи, с цел да може това да се случи допустимо най-безболезнено. Утре е планувано заседание, на което ще бъде разискван тъкмо този проблем.

От северномакедонското издание дефинират това решение като " скандално ". Там също по този начин загатват за изявленията в българските медии от последните дни, в които се слага под подозрение легитимността на стадион " Петър Милошевски ". Припомня се и недоволството от страна на ЦСКА - София, че ще получи единствено 60 билета за мача. Освен това " алените " са се оплакали, че не се усещат сигурни да играят в Скопие и са оповестили, че ще водят български служители на реда, които да пазят тима по време на престоя му в северномакедонската столица.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР