Мачът между Аталанта и Валенсия от осминафиналите на Шампионската лига

...
Мачът между Аталанта и Валенсия от осминафиналите на Шампионската лига
Коментари Харесай

Мач в Италия е бил "биологична бомба" за коронавируса

Мачът сред " Аталанта " и " Валенсия " от осминафиналите на Шампионската лига бе избран като " биологична бомба " за разпространяването на ковид в страната. На 19 февруари отборът от Бергамо завоюва с 4:1. Срещата обаче се игра в Милано, защото стадионът на " Аталанта " няма лиценз за европейските шампионати, а на трибуните на " Сан Сиро "  имаше към 45 000 души. Бергамо е една от най-засегнатите от COVID-19 области с към 8000 заболели и над 1000 смъртни случаи. Според кмета на града Джорджо Гори една от главните аргументи за това е точно мачът от Шампионската лига. 

" Този мач беше биологична бомба. По това време не знаехме какво се случва. Първият пациент в Италия бе разгласен на 23 февруари. Ако вирусът към този момент се е разнасял, тези 40 000, които бяха на " Сан Сиро ", са били инфектирани. Никой не знае дали вирусът към този момент не е бил измежду нас. Много хора гледаха мача и на групи по заведения, имаше доста контакти сред почитателите, а вирусът се предава от човек на човек ", сподели Гори, който въпреки всичко уточни, че началото на епидемията е пристигнало от локална болница, в която пациент с пневмония е заразил с ковид други пациенти, лекари и медицински сестри. Според него обаче футболната среща е помогнала за разпространяването на вируса. 

Двата тима изиграха и реванша от осминафиналите, извоюван от " Аталанта " с 4:3. Малко по-късно обаче започнаха и първите случаи на ковид в отборите. 30% от чиновниците на " Валенсия " са инфектирани с COVID-19, а измежду тях са и трима футболисти - Есекиел Гарай, Хосе Гая и Елиеким Мангала. Двама публицисти от Валенсия, отразявали мача в Милано, също са заболели. В целия район към Валенсия има над 2600 заболели. 

Редица специалисти и лекари в Италия също считат, че футболният мач е оказал помощ за разпространяването на вируса. Някои медии го дефинираха като " нулевия мач ".

" Чух доста теории, ще кажа моята. На 19 февруари 40 000 души от Бергамо отидоха в Милано за мача. С рейсове, коли и влакове. Биологична бомба, за жалост ", съобщи лекар Фабиано ди Марко, работещ в една от лечебните заведения в Бергамо. 

Лука Лорини, шеф на интензивното поделение в болница " Папа Йоан XXIII " в Бергамо, е на същото мнение: " Със сигурност съществуването на 40 000 души, които се прегръщат и целуват, до момента в който стоят на сантиметри един от различен - и то четири пъти, тъй като " Аталанта " вкара 4 гола, е подействало като ускорител на болестта. В момента сме във война. Когато пристигна мирът, мога да ви уверя, че ще проверим какъв брой от тези 40 000 на мача са били инфектирани. "

Капитанът на " Аталанта " Алехандро " Папу " Гомес призна, че е било " извънредно " този мач да се играе: " Бергамо е град със 120 000 поданици, а тогава 40 000 бяха в Милано. Това беше исторически мач за " Аталанта ", нещо неповторимо. За да ви дам концепция за обстановката - брачната половинка ми пътува 3 часа до Милано, а пътуването нормално лишава към 40 минути. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР