М инистерството на външните работи на Република България извърши евакуация

...
М инистерството на външните работи на Република България извърши евакуация
Коментари Харесай

МВнР съдейства за евакуацията на българи от Ивицата Газа

М инистерството на външните работи на Република България извърши евакуация от Ивицата Газа на българско семейство, която бе проведена по самодейност на украинската страна с обезпечен аероплан и различен превоз, и със съдействието и на египетските управляващи. Това оповестиха от пресцентъра на

Тримата български жители и четвърти член на фамилията с палестинско поданство кацнаха сполучливо на летището в София, преминавайки през две страни – Египет и Украйна. В цялостния развой на евакуация, траял 17 дни, участваха задачите ни в Тел Авив, Рамалла, Кайро и Киев, както и Ситуационният център на Министерство на външните работи.

Семейството, отправило молба за помощ до дипломатическото ни посланичество в Рамалла, стигна до България с помощта на отличното съдействие на българската страна с украинските управляващи, които проведоха евакуационен полет за украински жители в Палестина през Египет, се споделя в известието.

Посолството ни в Тел Авив обезпечи съгласуваност и организация с украинската страна на място. Групата от общо 109 души бяха извозени от региона на Газа с рейсове и боен ескорт до летището в Кайро. Българското семейство бе посрещнато от консула ни в египетската столица. С помощта на дипломатическото ни посланичество в Рамалла и посолството ни в Киев на тримата български жители бяха издадени документи за идентичност, а на четвъртия член на фамилията – българска виза. При престоя им в Киев те бяха настанени в посолството ни в украинската столица.

Министерството на външните работи на Република България показва своите откровени благодарности на украинската страна за отличното съдействие и предоставената опция на българското семейство да се завърне у нас. Министерство на външните работи благодари и на Египет за обезпечените условия за реализирането на филантропична задача.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР