Лютви Местан е единственият обвиняем за смъртта на 6-месечното бебе,

...
Лютви Местан е единственият обвиняем за смъртта на 6-месечното бебе,
Коментари Харесай

От прокуратурата с горещи разкрития по случая с Местан и мъртвото бебе!

Лютви Местан е единственият обвинен за гибелта на 6-месечното бебе, което почина при тежката злополука край Загорско. Това оповестява 24rodopi.com, базирайки се на Окръжната прокуратура. Съдебно-медицинската експертиза по случая е подготвена, само че към момента се изчаква правенето на автотехническата, допълниха от държавното обвиняване.

Припомняме, че случаят стана на 14 април на пътя Кърджали-„ Маказа”. Автомобилите на Лютви Местан и семейство от Кирковско се сблъскаха, а при произшествието почина 6-месечно бебе. Майката, бащата и другото им дете бяха настанени в болница с разнообразни контузии. Политикът бе арестуван за 24 часа за причиняване на гибел по несъобразителност. Той бе освободен против парична гаранция от 10 000 лв..

След две седмици безмълвие по случая, Местан разгласи на конференция пред медиите, че „ няма да поема непознат грях върху себе си”. Според него, виновността за злополуката е на водача в другия автомобил-бащата на починалото дете. Политикът уточни, че е спрял на знак „ Стоп”, потеглил е, и тогава е бил връхлетян от лекия автомобил „ БМВ” на фамилията, който се движил в лявата лента и се блъснал в дясната страна на автомобила, ръководен от Местан.

Според юриста на фамилията обаче, политикът не се е убедил, че никой не се движи по пътя.

„ Видимостта от знака е към 150-170 метра и не може да не бъде видян автомобил”, сподели юрист Николай Димитров. По думите му, колата на клиента му се е движила с към 90 км в час.

Юристът уточни, че чака прокуратурата да преквалифицира обвиняването против Лютви Местан в по-тежка форма поради пострадванията на останалите от фамилията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР