Лют скандал спретнаха в ефир двама експерти и представители на

...
Лют скандал спретнаха в ефир двама експерти и представители на
Коментари Харесай

Лют скандал в ефир заради газа

Лют скандал спретнаха в ефир двама специалисти и представители на левицата и десницата по тематиката възможни нови договаряния с " Газпром ". Ваня Григорова от " Подкрепа " и някогашният народен представител от Демократична България Георги Ганев се счепкаха, откакто той я упрекна в неистини като защитничка на съветските ползи. 

Цената на " Газпром " сега е най-скъпата в Европа, съобщи той. В Русия няма нищо гратис, от 15 години сме техния троянски кон в Европа, съобщи още той. Ганев напомни, че няма държавна компания в Европейски Съюз, която заплаща газа в рубли, както упорства съветската посланичка Елеонора Митрофанова.

" Изследвали сме това в Народното събрание и заплащането е в рубли ", безапелационен бе той. България превежда долари, само че съветската банка ги обръща в рубли по техен курс и даже, в случай че забавят това превръщане България ще е в веселба, обясни той.

Според Ваня Григорова обаче думите на Ганев били операция и саботирал обезпечаването на съветския газ. Експертката на " Подкрепа " е главен покровител на съветските газови ползи в България в последните месеци. Тя взе участие в договаряния на синдикатите със служебния кабинет в понеделник, с цел да бъдат продължени договарянията с " Газпром ", прекратени от държавното управление на Кирил Петков.

Правителството няма по какъв начин да приказва с " Газпром " за нов дълготраен контракт, а единствено за дотъкмяване на настоящия. Това са оповестили от служебния кабинет пред синдикатите и работодателите, разгласи Ваня Григорова от " Подкрепа ".

Рискът не е, че Русия ще ни каже, че газ няма, сподели още Григорова. " Рискът е голям ", отвърна Ганев. Според Григорова България е отговорна, че не получава съветски газ, в това число и поради наложените наказания против Русия. България преведе парите през април и не получи газ, напомни обаче някогашният народен представител.

Ганев опроверга и изказванията на Григорова, че предният кабинет е проспал обезпечаването на слотове за разтоварване на танкерите с полутечен газ в Гърция. Гръцкият министър председател опроверга тези неистини, безапелационен бе Георги Ганев.

Единственото решение за България е никакви договаряния с " Газпром ", тъй като сега се води война с европейската цивилизация, съобщи Георги Ганев. В този миг Григорова стартира да го прекъсва още веднъж и това наложи водещата на студиото да стане права, с цел да внесе ред. " Станала съм като учителка ", съобщи Мирослава Иванова.

Румен Радев е наредил на служебния кабинет да договаря с руснаците, безапелационен бе Георги Ганев.


ТЕМА преди 4 дни 2576 преди 4 дни 3879 преди 4 дни 4907

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР