Люспите от чесъна не трябва в никакъв случай да се

...
Люспите от чесъна не трябва в никакъв случай да се
Коментари Харесай

Спрях да изхвърлям люспите от чесъна, когато разбрах колко са полезни

Люспите от чесъна не би трябвало никога да се изхвърлят. Вие даже не осъзнавате какъв брой потребни са те.
Може да си извършите чай от тях. Кипнете водата и изключете котлона. След три минути залейте люспите с тази вода и оставете за 6 часа. През деня изпийте 4 чаши от тази напитка.
Защо люспите от чесън са толкоз потребни?
Ако вземете люспа от чесън и я погледнете под микроскоп, ще видите доста кверцетинови кристали, затворени в редове. Проучванията демонстрират, че чесънът и лукът съдържат 4% антиоксидант, биофлавоноид – кверцетин. Следователно, люспите имат доста потребни свойства: употребяват се при алергии, защищават организма от рак, намаляват холестерола в кръвта, покачват имунитета, усъвършенстват положението на кожата, укрепват сърцето и бъбреците.

Полезни са за: лекуване на сърцето, пикочния мехур, бъбреците
Пригответе запарка: сложете 3 супени лъжици люспи в 1 литър вода и варете 15 минути. След това оставете да изстине. Прецедете и приемайте 1 месец по 1 ч.л. 3 пъти дневно, без значение от приема на храна. След 10-дневна отмора повторете лекуването.
При диария и болести на червата:
Смелете люспите и ги оставете на изсъхнало място. Приемайте по 1 ч.л. дневно.
При простуда:
Поставете люспи в парещ тиган и изчакайте да се появи димът: вдишвайте. Вдишването ще облекчи кашлицата и другите признаци на настинката.
За нормализиране на менструалния цикъл:
Сварете 3 с.л. люспи в 1 литър вода за 15 минути. Охладете и пийте.

За контролиране равнището на холестерола:
Залейте 100 г люспи с 500 мл водка, поставете на мрачно място в продължение на 10 дни, като разклащате постоянно сместа. Пийте по 20 капки дневно, добавяйки ги към топла вода. Курсът на лекуване е един месец.

10 изгоди на чесъна и люспите от него

1. Смята се, че чесънът може да помогне на детето още в утробата на майката да усили тежестта си.

2. Чесънът укрепва имунната система. Той е добър в битката с кашлица, бронхит, белодробен хиперемия. Особено потребно е да се употребява през зимните и пролетните месеци. При първи признаци на простуда е нужно да се изяде една скилидка чесън в мед.

3. В чесъна има доста йод, което го прави ефикасен при болести на щитовидната жлеза.

4. Витамин С, както е известно, се употребява при лекуване на скорбут. В него има доста от този витамин.

5. Чесънът оказва помощ в битката с импотентността. В хранителния режим е нужно да се включи потреблението на повече чесън.

6. Той е потребен също и при сърдечно-съдови болести. Счита се за най-големия зложелател на LDL (липопротеини с ниска плътност), оказва помощ и за разчистване на плаката по стените на кръвоносните съдове. Проучвания демонстрират незабравим резултат в ядрата след ястие чесън.

7. Той е незаместим и при гъбични и бактериални вагинални инфекции. Ако чесънът се стрие, образува веществото алицин, което действа  като натурален антибиотик. Нанесен по тялото, алицинът се преобразува в сероводород. Това вещество има способността да влиза с рискови и токсични субстанции в химични реакции на организма, да вземем за пример с олово. С това се изяснява изчистващият резултат на чесъна върху тялото. Той постоянно се използва при разнообразни отравяния.

8. Чесънът е отличен източник на витамин В6, който е нужен на индивида за образуването на нови кафези и поддържането на имунната система. Витамин В6 оказва помощ човек да се оправи с измененията в настроението и депресията.

9. Той е ефикасен в битката с диабет, като възстановява равнищата на кръвната захар.

10. Чесън се предлага при някои туморни формирания: рак на стомаха, рак на дебелото черво, рак на простатата, рак на гърдата, рак на пикочния мехур. В изследването е открито, че лекуването с чесън доста понижава туморните формирания в организма. Витамин В6 също се характеризира с противораково влияние.

Не са за подценяване и люспите на чесъна. Изследвания демонстрират, че те съдържат 4% антиоксиданти: бифлавоноид-кверцетин. Натуралното, биологично интензивно вещество се отнася към групата на витамин Р. Люспите се смятат за главен източник на кверцетин, който е антиоксидант и подкрепя в битката с раковите кафези.

Люспите от чесън се използват сполучливо при изтриване на пъпки, петна, бръчки и други недостатъци по кожата.

Специалистите предлагат консумирането на чесън, само че с мярка. При огромни количества той има нездравословно влияние върху организма. Хранителните субстанции на чесъна бързо навлизат в кръвообращението и го прави извънредно ефикасен. Но тези субстанции също могат бързо да изоставен тялото през порите, когато човек се поти. Често хората, които употребяват доста чесън се характеризират се с изострен аромат на тялото.

За възрастни относителното количество банкет дневно е 2-3 скилидки чесън, а за деца е 1/4  до 1/2 дневно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР