Люксембург. Министрите на правосъдието на страните членки на Европейския съюз

...
Люксембург. Министрите на правосъдието на страните членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева информира колегите си от ЕС за разкриването на убийството в Русе

Люксембург. Министрите на правораздаването на страните членки на Европейския съюз (ЕС) бяха осведомени от министър Цецка Цачева за разкриването на жестокото ликвидиране на 30-годишната журналистка Виктория Маринова, което провокира необятен публичен и интернационален отзив. Министър Цачева направи това при започване на съвещанието на Съвета на Европейския съюз в частта „ Правосъдие “, което се организира в Люксембург, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
Цачева посочи пред сътрудниците си подхванатите дейности за откриване на тежкото закононарушение, осъществено на 6 октомври 2018 година в град Русе. Тя акцентира, че задържането на обвиненото лице е станало допустимо с помощта на дейната работа по случая на способените органи в България и Германия.
Министърът осведоми, че съгласно събраните данни досега най-вероятно се касае за непринудено нахлуване и това опровергава внушенията на национално и интернационално равнище от първите дни след убийството, че закононарушението е обвързвано с специалността на жертвата. Министрите бяха осведомени и с това, че на основата на събраните доказателства е издадена Европейска заповед за арест, като на 9 октомври 2018 година лицето е арестувано от немската полиция в провинция Долна Саксония. Предстои инспекция на предоставените от българска страна доказателства и разпит на лицето пред немски съд, който да вземе решение за предаването му в България.
Цецка Цачева изрази вяра за бързо развиване на процедурата по екстрадиция на лицето. Според нея казусът е индикативен за успеваемостта на европейските механизми за взаимоотношение в региона на правораздаването и вътрешните работи. Правосъдният министър съобщи, че българското държавно управление изрично осъжда всяка форма на принуждение и през цялото време поставя всички старания за определяне на обстоятелствата към това тежко закононарушение.
Тя увери сътрудниците си, че оставаме твърдо решени да работим дейно и в бъдеще за откриване и налагане на обективни присъди на причинителите на всички престъпни действия и похищения против живота и неприкосновеността на нашите жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР