Люис Хамилтън е прекалено скъп за Формула 1, заяви съветникът

...
Люис Хамилтън е прекалено скъп за Формула 1, заяви съветникът
Коментари Харесай

Хамилтън е прекалено скъп за Формула 1

Люис Хамилтън е прекомерно безценен за Формула 1, съобщи съветникът на Ред Бул Хелмут Марко, представен от clubs1.bg. 77-годишният австриец счита, че заплатите на водачите в Гран при би трябвало да имат горна граница. Един от най-обсъжданите аспекти по време на сагата с новия контракт на седемкратния международен първенец с Мерцедес бе заплатата му. Дори след оповестяването на договора, който е едногодишен, информациите за това какъв брой пари ще получи Хамилтън за 2021 година варират от 30 до 55 милиона $. Марко съобщи пред RTL, че това е прекомерно в сегашния стопански климат.

„ Хамилтън просто е прекомерно безценен за Формула 1. Затова заплатите на водачите би трябвало да бъдат лимитирани “, съобщи Марко.

През 2021 година във Формула 1 бе въведено ограничаване на бюджетите. Тази година годишните разноски са лимитирани на $145 млн. В тях обаче не влизат заплатите на водачите и тези на тримата най-високопоставени души в мениджърския състав.

Въпросът с лимита за възнагражденията на състезателите бе прегледан на последното съвещание на F1 комисията. Бе решено да се сътвори комисия, която да изследва нещата. В нея ще вземат участие и водачи.

Самият Хамилтън пък показа в Инстаграм, че се приготвя за идния сезон.

„ Извинете, че не присъствам от известно време – концентриран съм и се приготвям за идния сезон. Смятам се за късметлия, че имам време да се вглъбя и приготвя. Оставам позитивно надъхан и се вълнувам за спортната година, само че желая да знаете, че мисля и за вас, уповавам се да сте добре. Липсвате ми и нямам самообладание скоро да ви видя – онлайн, в случай че не персонално. Едно нещо обаче е несъмнено: ще се състезавам с цялото си сърце за вас тази година! “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР