Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са избраните представители

...
Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са избраните представители
Коментари Харесай

Държавата си избра представители в Автомагистрали 

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са определените представители на страната в Съвета на шефовете на „ Автомагистрали “ ЕАД. Тримата участваха в обществения конкурс за ново управление, разгласен от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Припомняме, че в състезанието участваха общо 26 претенденти, които трябваше да показват своята идея за ръководство на държавната компания за идващите 5 години.

Според информацията от Министерство на регионалното развитие, биографиите на тримата нови членове на Съвета на шефовете са следните:

Людмила Василева е приключила ВИНС „ Димитър Благоев “ – Варна със компетентност „ Счетоводство и надзор “. Притежава професионална подготовка по стопанска система и мениджмънт от Училище за бизнес пълномощия, както и редица документи за преминати курсове на обучениe от професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала управителни позиции в разнообразни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими парцели. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по осъществяване на европейски планове. Владее британски и съветски език. Василева е назначена и за изпълнителен шеф на „ Автомагистрали “ ЕАД.

Димитър Пенев е приключил Висшия институт по архитектура и строителство в София със компетентност „ Строителен инженер “ и „ Пътно строителство “. Има и подготовка за „ Управление на компании “, „ Стратегически маркетинг “ от университета Кранфийлд и други Завършил е Бизнес учебно заведение Ashridge, Шанхай, със компетентност „ Оперативен мениджмънт и коучинг “. Професионалната му кариера стартира в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е управителни длъжности при осъществяването на инфраструктурни планове в Нигерия. Професионалната му биография включва още управителни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее британски, немски и съветски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ „ Неофит Рилски “ – Благоевград. Бил е юрист в отдел „ Обществени поръчки “ на „ Топлофикация “ – София и юридически помощник в „ Европейски център по законодателство, разбор и рационализиране на правосъдните практики в Европейски Съюз “. Заемал е управителни позиции в банковия бранш, ръководство на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по публични поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно заседание. Владее съветски език, употребява и британски.

Припомняме, че членовете на Съвета на шефовете на " Автомагистрали " ЕАД са петима. Двама се избират от Агенцията за обществените предприятия и надзор. Конкурсът за самостоятелните представители ще бъде извършен още веднъж. Причината е, че на извършеното съревнование се явиха единствено шестима претенденти, т.е. липсва задоволително конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този метод не може да се подсигурява изборът на най-подходящите кандидатури за ръководство на сдружението.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР