Любовта е риск. Риск да загубиш себе си в другия

...
Любовта е риск. Риск да загубиш себе си в другия
Коментари Харесай

Любовта значи да се откриеш

 обич

Любовта е риск. Риск да загубиш себе си в другия човек и да спреш без да можеш да излезеш от това положение. Но ние също по този начин имаме опция да се опознаем надълбоко един различен и дружно да придобием още по-голяма житейска мощ.

Да обичаш значи да се откриеш. Това е игра на разкриване, до момента в който всичко в нашия свят ни учи да се закриваме, да се пазиме, да използваме всевъзможни средства, с цел да не се изложим на заплаха, с цел да не ни наранят, не ни унищожат.

Любовта е истина. Тя не признава уловки, взаимни отстъпки, двойни или тройни игри. Тя е директна и  основна.

Любовта е план. Тя е обречена на гибел, в случай че не премине по избран път.

Любовта значи да направиш избор. Да не приемаш безропотно това, което ни оферират, а да играеш дейна, креативна роля във образуването на връзките, в никакъв случай да не търсиш комфортен път.

Любовта е достолепие. Те не се задоволява с това, което й попадне на разположение, не запълва със секс вътрешната празнота, а почита себе си, своята уникалност.

Любовта е целокупност. Отношенията в същинската обич в никакъв случай не се скапват, не раняват личността на индивида, а в противен случай, въздигат я и й оказват помощ да пораства.

Любовта значи да придадеш смисъл на живота. Опитвайки любовта, ние започваме да виждаме същинското, незримо значение на нещата и събитията, от които се състои линията на човешкия живот.

Любовта е знание. Благодарение на нея ние добиваме мъдрост, научаваме нови пътища, които другояче биха останали неведоми за нас и се приближаваме към самите себе си.

Валерио Албисети

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР