Любопитно Прея: Танцувах и пях, както бих го правила сама

...
Любопитно Прея: Танцувах и пях, както бих го правила сама
Коментари Харесай

Прея: Танцувах и пях, както бих го правила сама у дома

Любопитно Прея: Танцувах и пях, както бих го правила сама вкъщи Зрителският избор дефинира да падне маската на Пеперудата в „ Маскираният артист “  Александра Грамова 28 октомври 2019, 16:01  Прея: Танцувах и пях, както бих го правила сама вкъщи
Прея: Танцувах и пях, както бих го правила сама вкъщи
 Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 година
Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 година
 Ноември - месец на българските филми
Ноември - месец на българските филми
 Ето каква шапка ни отива съгласно формата на лицето
Ето каква шапка ни отива съгласно формата на лицето
 Как да разберете, че един ресторант не коства
Как да разберете, че един ресторант не коства
 Прея с прочувствено посланиe: Съжалявам, че трябваше да ви неистина
Прея с прочувствено посланиe: Съжалявам, че трябваше да ви неистина
 Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “
Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “
 Продадоха неповторимата картина от 13 в., която висяла над печка
Продадоха неповторимата картина от 13 в., която висяла над печка

рея е позната на многочислените си почитатели с шлагерите „ Лош табиет “, „ Малките неща “, „ Забранен достъп “ и други, а в края на май тази година издаде и дебютния си албум. Тя е и последният участник, който се оказа прикрит зад облика на Пеперудата в „ Маскираният артист “.

За страстите след свалянето на маската, както и за тактиката, което е имала, с цел да не я разкрият незабавно, прочетете в изявлението на Прея за Vesti.bg.

- Минути откакто те разкриха ти показа, че това е най-любимият ти формат, в който си взела участие. Защо? Разкажи ни какво прекарване беше „ Масираният артист “ за теб.

- Това несъмнено е най-любимият ми формат, в който съм взела участие. На първо място, тъй като беше извънредно прелестен за участниците. И също по този начин, тъй като може би маската ми позволяваше да ми паднат всички задръжки, всички угризения, и да си танцувам и пея, както бих го правила сама вкъщи.
„ Маскираният артист “ разкри кой се одобри за облика на Пеперудата  маскираният артист  маскираният артист  маскираният артист  маскираният артист
- А това значи ли, че когато си на сцената без маска имаш театрална тресчица?

- Малко – да. Макара че аз се усещам много в свои води на сцената, даже Миг Джагър е споделил, че сега, в който ти изчезне театралната тресчица би трябвало да си намериш друга специалност. Това си е една тръпка. Която я имаше и по време на присъединяване ми в шоуто, само че някак си имаше единствено хубавата част от нея.

- Гласът ти е присъщ и доста мъчно може да бъде комплициран с различен. Каква беше тактиката ти, с цел да прикриеш самоличността си под маската на Пеперудата?

- Стратегията ми беше да се държа или като по-възрастна естрадна певица или като мъж, който доста преекспонирано се пробва да се държи като жена. Тези жестове с ръцете, които правех, бях в посока да объркат, че съм от друго потомство и от различен род, или мъж, който прекомерно мощно се пробва да се държи като жена. В допълнение гледах да предпочитам песни, като се изключи последното, които да са надалеч от мен като стилистика. Даже изпях ария на Cardi B, която аз не одобрявам. Направих го напълно съзнателно, с цел да отклоня вниманието на от себе си. Също по този начин пях Nirvana, като дори scream-вах, нещо което си признавам, че не знаех, че мога да върша. Стратегията ми беше всякога да върша друг музикален пърформанс и до един миг даже да не им разрешавам да схванат, че съм професионална певица.



- Тази събота за първи път видяхме персонални предмети на участниците като улики. Пеперудата показа миксер и стана ясно, че явно има пристрастеност към сладкарството. Как стана по този начин, че приятелите ти те коронясаха за „ кралица на кекса “?

- Истината е, че аз изобщо не мога да върша сладкиши. (смее се). Но в случай че бях конкретизирала щях да дам прекомерно огромна улика. Аз сега се изучавам по какъв начин да върша всевъзможни печива без брашно. И в последно време съм се специализирала в изработката на кексове без брашно. И когато се получат – хората са извънредно удовлетворени. А и в следствие ми споделиха мои другари, че този миксер носи и друга улика за мен – а точно миксирането, както е в музиката.

- Как реагира когато ти предложиха да участваш в шоуто и какъв брой време ти лиши да вземеш решението да се впуснеш в това предизвикателство?

- В началото непосредствено им споделих, че няма никакъв късмет хората да не схванат, че съм аз под маската. Каквото и да направя хората ще схванат, че съм аз. Защото да вземем за пример доста постоянно ми се случва да се кача в такси или да вляза в магазин или просто да се срещна с някой чужд и той да ми каже „ Не ви познах в лице, само че когато проговорихте ви познах по гласа “. Явно доста малко хора звучат като мен. (смее се.)

- Какво намерения когато Ники Кънчев допусна, че може би под маската на Пеперудата се крие Азис?

- Много се зарадвах, че отклони натам посоката, тъй като аз се пробвах да се държа като мъж, който се държи като жена. За това се зарадвах, че съм съумяла да заблудя най-малко един панелист.



- В една от уликите споменаваш, че имаш увлечение към поп-фолка. Можем ли да чакаме план на Прея в този музикален род?

- Все отново уликите не трябваше да са извънредно дословни. Това, което искахме да намекнем с тази улика е, че в последния ми клип има присъединяване Сашка Васева. А и ретро поп-фолкът си носи за мен един специфичен символизъм.

- Неведнъж си потвърдила на публиката големия си гений. Даже съумя да заблудиш мнозина, че мъж изпя песента Wicked game. Каква беше тактиката ти да заблудиш детективите, а и феновете, по време на участията си на сцената на шоуто?

- Реших да се възползвам от това, че имам доста по-нисък глас от средностатистическите дами, който не употребявам през множеството време. И взех решение да намеря ария, която да ми разреши да се скрия. И счита, че за първи път съумях същински да заблудя и панела и феновете.

- Кое щеше да е идващото ти музикално осъществяване, в случай че имаше опция да останеш още на сцената на „ Маскираният артист “?

- Много ми е тъжно, тъй като си бях намислила нещо доста хубаво. Видях, че българските национални песни въздействат по един специфичен метод на публиката, и предвид на това, че хората към този момент знаеха, че съм аз и щеше да им е още по въздействащо си мислех да изпея песента „ Лудо младо “. Щеше да е много въздействащо и може би нямаше да отпадна.

- Разкрий апелирам те каква е връзката с баскетбола. Той беше част от първичните улики за Пеперудата в шоуто и обърка мнозина.

- Хората в действителност се заблудиха тотално и никой не разбра каква е връзката. Първата причина е, че имаше една поредност от жълти публикации, че аз заедно съм с баскетболист и там беше фотография на същинския ми другар, само че по какъв начин той свири на бас китара, а не по какъв начин играе баскетбол. Явно е се е получило негоден телефон при тях, тъй като бащата на приятеля ми е треньор на женски тим по баскетбол. И може би от там е тръгнала сходна вест. Конкретно за уликата имахме поради че аз имам златен орден по баскетбол от гимназията до момента в който бях запаса в доста мощен тим, а аз даже не знам разпоредбите. Аз седях от самото начало на аварийна пейка и всички взехме златни медали. (смее се).



- Споменаваш, че видеото към песента „ Лош табиет “ е най-любимото ти до момента. Какво ново да чакаме от Прея откакто смъкна маската на Пеперудата?

- Имам супер доста креативен проекти. Почти съм подготвена със идващия си музикален план, който е къс албум (EP). Също по този начин скоро ще прибавя още едно образно произведение към албума. Ще създадем клип на още едно от частите от албума ми. Планирам да отида на една музикална конференция на BBC в Лондон, където имам намерение да се срещна с всички значими хора и да се вдъхновя супер доста и да се върна със свежи и нови сили.

- Май месец зарадва многочислените си почитатели с първи независим албум, който беше загатнат като „ първа рожба “ в една от уликите в шоуто. Това е огромна крачка в професионален проект. Разкажи ни повече за реализирането на албума, имаш ли обичана ария от него?

- Много ми е мъчно да си избера обичана ария. Но реализирането на албума беше в действителност забавен развой, тъй като на мен ми беше за първи път да вземам участие в подобен развой. И освен да вземам участие, само че и да го задействам значително. Защото аз към този момент съм самостоятелен актьор и издадох албума сама. Разбира се с поддръжката на мои другари и сътрудници, само че без поддръжката на продуцент зад тила си. Което се оказа много мъчно, само че и в последна сметка супер удовлетворяващо, когато имахме крайния артикул в ръцете си. Супер доста благодаря на всички, които ми помогнаха. Денис Попстоев е основният ми музикален сътрудник, с който продуцирахме по-голяма част от частите. Има две части на Константин Бежков, както и едно на ТромБоби в колаборация с рапъра Жлъч. И несъмнено Злати Ричева, моята дясна ръка, с която двете сме лейбъл сега. Успяхме да се оправим с всичко – с музикалната част, с продуцентската, с правната, с дизайнерската, с печатната и с PR частта. Много съм щастлива, че го реализирахме този план. Това си е моето бебе и панелът вярно разконспирира, че ставаше въпрос за тази моя рожба. И доста ще се веселя хората да го чуят и да си харесат най-малко едно парче и да има стане обичано.

- Успя ли през вчерашния ден да гласуваш?

- О, да. Задължително!

- „ Маскираният артист “ е….?

- „ Маскираният артист “ е необикновено, извънредно прекарване, което за мое страдание най-вероятно няма да ми се случи още веднъж, само че ще го запомня вечно.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова Маскираният артист Прея Пеперудата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР