Любопитно Имате махмурлук? Ето кое е най-доброто средство срещу него

...
Любопитно Имате махмурлук? Ето кое е най-доброто средство срещу него
Коментари Харесай

Имате махмурлук? Ето кое е най-доброто средство срещу него

Любопитно Имате махмурлук? Ето кое е най-хубавото средство против него Досегашните теории за аргументите за махмурлука може да са неверни 4 май 2020, 15:14  Имате махмурлук? Ето кое е най-хубавото средство против него Източник: iStock Photos/Getty Images
ермански учени разкриха, че най-хубавото средство против махмурлук е композиция от екстракти от плодове, листа и корени, заяви Independent.

Ultimate hangover cure can be made from ‘fruits, roots and leaves’, scientists claim https://t.co/K59GhnceVp
— The Independent (@Independent) May 1, 2020
Изследването на учените от института по молекулярна физиология към университета "Йоханес Гутенберг " в Майнц демонстрират, че сегашните теории за аргументите за махмурлука - дехидратация и загуба на електролити, може да са неверни.

Учените са работили с 214 здрави доброволци на възраст от 18 до 65 години. Те са ги разделили на три групи, като са им давали алкохол, а по-късно водноразтворими растителни екстракти дружно с витамини и минерали, единствено витамини и минерали, или плацебо.

Резултатите демонстрират, че растителните екстракти са довели до доста усъвършенстване на положението на участниците след пиянство на алкохол.

Екстрактите са били от барбадоска вишна, тръпчива круша, гинко билоба, върба и джинджифил. Витамините и минералите са съдържали магнезий, калий, натриев бикарбонат, цинк, рибофлавин, тиамин и фолиева киселина.

Махмурлукът с изключение на по нормалните признаци е бил преценяван и по проучвания на кръв и урина.

Анализът на данните демонстрира, че признаците са варирали доста в групите. В съпоставяне с добавката единствено на глюкоза, получилите растителни екстракти, витамини и минерали, съобщили за по-слаби признаци. Главоболието им било приблизително с 34 % по-слабо, гаденето - с 42 %, а възприятието за равнодушие спаднало с към 27 %. Неспокойството - с 41 %.

Според предходни проучвания полифенолите и флавоноидите в употребяваните растителни екстракти се свързват с понижаване на физиологичното влияние на алкохола. Как работят обаче, не е ясно.

Значима разлика при пиещите единствено минерали не е обявена. Това насочва, че "алкохолът може и да не се отразява върху електролитния и минерален баланс ", настояват учените.

Изследването демонстрира също, че водното наличие в тялото не зависи значимо от количеството изпит алкохол.

"Изглежда признаците на махмурлука се провокират най-вече от алкохола и неговите метаболити ", пишат учените в сп. British Medical Journal.

По тематиката  Как да пием вярно, учените описват Как да пием вярно, учените описват  Защо махмурлукът става все по-лош с годините? Защо махмурлукът става все по-лош с годините?  Коледните празненства могат да навредят на мъжката полова мощност Коледните празненства могат да навредят на мъжката полова мощност  Бързи и лесни способи за справяне с махмурлук Бързи и лесни способи за справяне с махмурлук

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Дъжд и гръмотевици, идва ли стопляне Дъжд и гръмотевици, идва ли стопляне  Разхлабване на ограниченията: Спорт и заведения навън Разхлабване на ограниченията: Спорт и заведения навън  <br> Да направиш немислимото: дамата, трансформирала вековни обичаи <br>
Да направиш немислимото: дамата, трансформирала вековни обичаи
 COVID-19 и жегата: какво ще е лятото в Европа? COVID-19 и жегата: какво ще е лятото в Европа? Последни  Проф. Николай Овчаров Откриха планинската резиденция на Момчил левент...  Имате махмурлук? Ето кое е най-хубавото средство против него Имате махмурлук? Ето кое е най-хубавото средство против...  Деца починаха в пожар в Божурище, задържаха майка им Деца починаха в пожар в Божурище, задържаха майка им  Пандемията провали проектите на Меган и Хари за грандиозно празненство Пандемията провали проектите на Меган и Хари за...  Скандал в Смолян, обичай ли е синът на общински консултант Скандал в Смолян, обичай ли е синът на общински консултант  " Дисниленд " - дребни и огромни мечтаят овеселителните...  Коронавирусът влиза в сюжета на „ Откраднат живот: Системата “ Коронавирусът влиза в сюжета на „ Откраднат живот:...  <p>Защо съблюдаваме 2 метра отдалеченост &ndash; науката отговаря</p> Защо съблюдаваме 2 метра отдалеченост – науката дава отговор  Откриха сметка за подкрепяне на фамилиите на умряли от COVID-19 медици Откриха сметка за подкрепяне на фамилиите на...  Млад мъж падна от нос Калиакра и почина Млад мъж падна от нос Калиакра и почина  По време на пандемия: Как един Стриптийз клуб оцеля По време на пандемия: Как един Стриптийз клуб оцеля  Разкриха кражба на дарения и кръст от видинска черква Разкриха кражба на дарения и кръст от видинска черква  Лозан Панов Съдия: Лозан Панов прояви държание на дезертьор от...  Пълнолуние в Скорпион - време е да оставим всичко остаряло и излишно Пълнолуние в Скорпион - време е да оставим всичко остаряло...  <p>Язовирна стена се скъса, хиляди домове са наводнени&nbsp;</p> Язовирна стена се скъса, хиляди домове са...  В Европа: къде кои ограничения падат от през днешния ден В Европа: къде кои ограничения падат от през днешния ден  Сергей Станишев Станишев: Трябва стопански антикризисен щаб  Фенове по целия свят означават Деня на Фенове по целия свят означават Деня на " Междузвездни...  Учени работят по технология, която да размени тъчскрийна Учени работят по технология, която да размени тъчскрийна  Двама упрекнати за побоя над музикант в Ботевградско Двама упрекнати за побоя над музикант в Ботевградско Всичко от през днешния ден Виц на деня Шефът към една от подчинените си: - Петрова, правилно ли е, че си споделила, че съм непоносим началник и ти се гади от мен?! -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  " Le Temps ": Български военачалник е воин от войната против COVID-19  Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия  Ген. Мутафчийски: Ген. Мутафчийски: " Отиде си един заслужен български доктор "  Жители на Рим: Жители на Рим: " Ние сме на ръба на гладната гибел "  Грета Тунберг стартира битка и против ковид Грета Тунберг стартира битка и против ковид  " Ще умрем от апетит, в случай че тази обстановка продължи " Водещи вести  Откриха сметка за подкрепяне на фамилиите на умряли от COVID-19 медици Откриха сметка за подкрепяне на фамилиите на умряли от COVID-19 медици  В Европа: къде кои ограничения падат от през днешния ден В Европа: къде кои ограничения падат от през днешния ден  Доц. Димо Димов, секретар на Националния действен щаб 1632 инфектирани с COVID-19, измежду тях 9-годишно дете  <p>Язовирна стена се скъса, хиляди домове са наводнени&nbsp;</p> Язовирна стена се скъса, хиляди домове в Узбекистан са наводнени  Лозан Панов Съдия: Лозан Панов прояви държание на дезертьор от проблемите  Млад мъж падна от нос Калиакра и почина Млад мъж падна от нос Калиакра и почина  <p>По време на пандемия: Стриптийз клуб с истинска идея</p> По време на пандемия: Стриптийз клуб с истинска концепция  Пълнолуние в Скорпион - време е да оставим всичко остаряло и излишно Пълнолуние в Скорпион - време е да оставим всичко остаряло и излишно  Коронавирусът влиза в сюжета на „ Откраднат живот: Системата “ Коронавирусът влиза в сюжета на „ Откраднат живот: Системата “  Енергийното бъдеще на България след ковид Енергийното бъдеще на България след ковид  Фенове по целия свят означават Деня на Фенове по целия свят означават Деня на " Междузвездни войни "  Проф. Николай Овчаров Откриха планинската резиденция на Момчил левент - родопския цар Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР