Любопитно Архиви от XVII в. разкриват ужасяващи медицински практики В

...
Любопитно Архиви от XVII в. разкриват ужасяващи медицински практики В
Коментари Харесай

Архиви от XVII в. разкриват ужасяващи медицински практики

Любопитно Архиви от XVII в. разкриват ужасяващи медицински практики В някои случаи астролозите предписвали на болните да разпорят два гълъба и да ги носят като пантофи  Деница Георгиева 9 юни 2019, 16:42 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Архиви от XVII в. разкриват ужасяващи медицински практики
Архиви от XVII в. разкриват ужасяващи медицински практики
 Египет отвисоко - фрагменти, които ще ви впечатлят
Египет отвисоко - фрагменти, които ще ви впечатлят
 Тоалетите на най-добре облечените звезди тази седмица
Тоалетите на най-добре облечените звезди тази седмица
 Най-привлекателният карибски корсар: Джони Деп на 56г.
Най-привлекателният карибски корсар: Джони Деп на 56г.
 Известните, които са обичали чашката прекомерно
Известните, които са обичали чашката прекомерно
 Какво се крие от другата страна на Луната?
Какво се крие от другата страна на Луната?
 Туризъм в бедняшките квартали
Туризъм в бедняшките квартали
 Те са бъдещите монарси на Европа (СНИМКИ)
Те са бъдещите монарси на Европа (СНИМКИ)

зневеряващи съпруги, венерически заболявания и демони запълват страниците на неотдавна цифровизираните архиви на астролог врач от XVII в.

Записките принадлежат на Саймън Форман, живял сред 1552 и 1611 година в Англия, и неговия асистент Ричард Найпер.

Форман и Найпер били астролози и като такива през XVI-XVII в. те изпълнявали и ролята на лечители.

„ Вярвало се е, че придвижването на небесните тела повлиява човешките животи и тела посредством невидими лъчи, също както през днешния ден се има вяра, че луната въздейства върху приливите и отливите, коментира Лорън Касел, професор по история в Университета Кеймбридж.

Астролози като Форман са разбирали по какъв начин тези сили действат и са предложили на пациентите разнообразни лекове – от флеботомия (изтичане на кръв) до носене на пантофи, направени от гълъби.

Форман прекарва известно време в Университета Оксфорд,

където учи астрология и медицина.

Избягва чумата по време на епидемията от 1592 година, с което си печели репутацията на врач.

До през днешния ден единствено неговите медицински архиви от 1596 до 1603 година са непокътнати. За сметка на това, те към този момент са цифровизирани и общият брой от 80 000 случая могат да бъдат прегледани в онлайн списък.

Архивите могат да се намерят по дата, пациент, признаци и други фактори, които издават какъв брой предан е бил астрологът на работата си… даже прекомерно предан.

„ Наложи ни се да създадем категория за дебнене “, споделя проф. Касел

Форман е бил немислим нарцис

с наклонността да прелъстява пациентките си и да не съблюдава етичния кодекс на медицина.

Неговите архиви хвърлят светлина върху практиките от този интервал.

Някои от случаите в архивите му са много трагични. Такъв е казусът на 38-годишната Алис Уудуард, която е прегледана от Найпер по отношение на осмата си бременност. Всяка предходна приключва с мъртво раждане, което навежда астролозите и пациентката на мисълта, че става въпрос за черна магия.

В различен случай 28-годишният Джон Уилкингсън, разказан от Найпер като „ безсрамник “, търси лекарска помощ, защото е заразил омъжена жена с гонорея и самият той има мъчително уриниране и уриниране на кръв.

Ранната съвременна медицина на Форман и Найпер

предлага на всички тези, обезверено търсещи помощ пациенти, лек.

За да намерят отговор за разрешаването на другите случаи астролозите лечители употребяват астрологически карти и оферират лекуване, което пасва на избрания астрологически интервал.

Флеботомията, отрязване на вена, с цел да изтече кръв от нея, била постоянно употребен способ, дружно с предписването на билки, измежду които и тютюн.
Медицинските практики на отминалите епохи  Въпреки че здравната процедура на фотографията е напълно съответна и потребна, машината, от която се подават три детски глави, наподобява като от черно-бял холивудски филм на ужасите. Снимката е снимана през 1950 година На нея се виждат три деца в смесен „ стоманен бял дроб “. Тази технология се употребява, с цел да разреши на пациента да диша, когато тялото му е изгубило мускулната дарба да прави жизненоважната активност.  Ето по този начин са изглеждали маските, носени от обезобразените от войната военни. Тези на фотосите са от 1918 година и са дело на Ана Коулман, която ги е правела за френски бойци.  Ето по този начин са изглеждали маските, носени от обезобразените от войната военни. Тези на фотосите са от 1918 година и са дело на Ана Коулман, която ги е правела за френски бойци.  Ето по този начин са изглеждали маските, носени от обезобразените от войната военни. Тези на фотосите са от 1918 година и са дело на Ана Коулман, която ги е правела за френски бойци.
Някои от методите на лечителите от XVII в. са по-крайни

Поглъщане на прахуляк от човешки череп или допиране на ръката на труп спадат към по-малко ужасяващите наставления на лечителите.

В някои случаи астролозите предписвали на болните да разпорят два гълъба и да ги носят като пантофи.

А много от предписанията били и токсични, включвайки използването на химични детайли като живак.

В някои случаи лечителите не предписвали физическо лекуване, а духовно.

При Найпер и Форман идват и хора, разказани от тях като лунатици или „ заболели в душата “. В 168 от непокътнатите случаи пациентите са били депресирани и със самоубийствени пристрастености – мнозина се самоубиват. В архивите повода за това постоянно е приписвана на магия или демони.

Въпреки че печели доверието на пациентите си, Форман е отритнат от медицинските среди и прекарва известно време в пандиза поради нарушение на здравната нравственос. По-късно още веднъж получава лиценз от Университета Кеймбридж.

Умира през 1611 година, оставяйки след себе си десетки хиляди архиви и опцията през днешния ден да надникнем в света на медицината от Елизабетинска ера в Англия... която както излиза наяве няма нищо общо с медицината през днешния ден.

По тематиката  Инжектиране с рак, заразяване с чума и още опити от предишното Инжектиране с рак, заразяване с чума и още опити от предишното  Лекарството, което осакатява стотици хиляди бебета Лекарството, което осакатява стотици хиляди бебета  Сексуалната гражданска война на Райх - оргонната терапия Сексуалната гражданска война на Райх - оргонната терапия  Защо един доктор си пука кокалчетата на ръцете 50 година Защо един доктор си пука кокалчетата на ръцете 50 година  Няколко заболявания, които в миналото са разбирани и третирани неверно Няколко заболявания, които в миналото са разбирани и третирани неверно  Знаехте ли, че... резачката е основана за изродяване на бебета Знаехте ли, че... резачката е основана за изродяване на бебета  Мумия на прахуляк и мармалад от кръв - медицината през XVII век Мумия на прахуляк и мармалад от кръв - медицината през XVII век  Стара здравна процедура за източване на кръв избави живот Стара здравна процедура за източване на кръв избави живот

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: медицина астрология Елизабетинска ера Англия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Най-здравите коли втора употреба съгласно германците <br>
Най-здравите коли втора употреба съгласно германците
 <br> Русия за сериала „ Чернобил “: Отлично снимана неистина <br>
Русия за сериала „ Чернобил “: Отлично снимана неистина
 <br> Какво се крие от <strong> другата страна на Луната </strong>? <br>
Какво се крие от другата страна на Луната ?
 <br> Скандал в Германия, български бус с 66 дефекта <br>
Скандал в Германия, български бус с 66 дефекта
За дома  CashCredit  <p>Хитри трикове с микровълнова, които ще ви <strong>спестят време</strong></p> Хитри трикове с микровълнова, които ще ви спестят време  <p>Как е изглеждал един <strong>апартамент</strong> в ерата на Югославия&nbsp;(СНИМКИ)</p> Как е изглеждал един апартамент в ерата на Югославия (СНИМКИ).box-CashCredit { margin: 50px 0; }.box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; }.box-CashCredit.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-CashCredit.box-content { border: 9px solid #316fa0; }  1 Сладки и непринудени: Децата на принц Уилям и Кейт още веднъж събраха вниманието (ГАЛЕРИЯ)  1 Звездните гей двойки, които не се срамят да се покажат (СНИМКИ)  1 Цялото кралско семейство на военния церемониал в чест на кралица Елизабет (ГАЛЕРИЯ)  1 За първи път след раждането: Меган Маркъл се появи на публично събитие (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Сладки и непринудени: Децата на принц Уилям и Кейт още веднъж събраха вниманието (ГАЛЕРИЯ) Сладки и непринудени: Децата на принц Уилям и Кейт още веднъж събраха вниманието (ГАЛЕРИЯ)  Звездните гей двойки, които не се срамят да се покажат (СНИМКИ) Звездните гей двойки, които не се срамят да се покажат (СНИМКИ)  Цялото кралско семейство на военния церемониал в чест на кралица Елизабет (ГАЛЕРИЯ) Цялото кралско семейство на военния церемониал в чест на кралица Елизабет (ГАЛЕРИЯ)  За първи път след раждането: Меган Маркъл се появи на публично събитие (СНИМКИ) За първи път след раждането: Меган Маркъл се появи на публично събитие (СНИМКИ) Последни  <p><strong>Архиви от XVII в.</strong> разкриват <strong>ужасяващи</strong> медицински <strong>практики</strong></p> Архиви от XVII в. разкриват ужасяващи медицински...  <p><strong>Египет отвисоко </strong>- фрагменти, които ще ви впечатлят</p> Египет отвисоко - фрагменти, които ще ви впечатлят  Реджеп Ердоган Как Турция сложи Съединени американски щати в шах  <p><strong>Тоалетите</strong> на <strong>най-добре облечените </strong>звезди тази седмица</p> Тоалетите на най-добре облечените звезди тази седмица  Дрон над призрачния град край Чернобил (видео) Дрон над призрачния град край Чернобил (видео)  <p>Двувластие в Молдова</p> Двувластие в Молдова  <p>Двама 18-годишни младежи починаха край Сливен</p> Двама 18-годишни младежи починаха край Сливен  Какво време ни чака Какво време ни чака  Индийският танц с очи - Вдъхновяваща обиколка на Азия в Борисовата градина  <p>Момчето, подготвяло атентат в Пловдив, от елитна гимназия</p> Момчето, подготвяло атентат в Пловдив, от елитна...  Благой Иванов - Багата Багата с победа, надделя Туиваса  Земетресение в Благоевградско Земетресение в Благоевградско  5 метода смарт телефонът да ни разсейва по-малко 5 метода смарт телефонът да ни разсейва по-малко  <p><span style= Най-привлекателният карибски корсар: Джони Деп на 56г.  Секцията Rognan Мебелите също се трансформират в роботи  <p>Известните, които са обичали чашката прекалено</p> Известните, които са обичали чашката прекомерно  <p>Най-здравите коли втора употреба съгласно германците</p> Най-здравите коли втора употреба съгласно германците  <p>&bdquo;София прайд&rdquo; при мощни ограничения за сигурност, националисти протестираха</p> „ София прайд” при мощни ограничения за сигурност...  <p>Най-готините места в Пловдив</p> Най-готините места в Пловдив  <p>БСП не желае 1 лев дотация на глас, рецензии към Витанов</p> Българска социалистическа партия не желае 1 лев дотация на глас, рецензии към Витанов Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се среща с "богат, самостоятелен и неженен " мъж в Интернет. След няколкомесечна свалка тя се съгласява на първа среща с него. След няколко часа… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Путин: Отношенията сред Москва и София се възвръщат  Историята на съпрузите от Чернобил, която към този момент целият свят знае  Учени: Краят на човечеството идва след 2050 година
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР