Любопитни прогнози направи Футболната Обсерватория, която е базирана в Швейцария,

...
Любопитни прогнози направи Футболната Обсерватория, която е базирана в Швейцария,
Коментари Харесай

Футболната Обсерватория прогнозира: Лудогорец ще е шампион, Левски ще е на 7-мо място

Любопитни прогнози направи Футболната Обсерватория, която е основана в Швейцария, и се пробва да демонстрира трендове в европейския футбол, опирайки се само на статистики и база данни. В следващото си седмично издание Обсерваторията прави прогнози при започване на сезона кой ще бъде първенец и какво ще бъде класирането в 23 шампионати на Стария континент.

От организацията прецизират, че прогнозите за сезон 2022/23 се вършат въз основата на статистически модел, който включва представянето на тимовете в последните две акции, опита на актуалните футболисти на отборите, както и интензивността им на трансферния пазар.
 Сблъсък на
Сблъсък на " орли " в Благоевград

Пирин приема първенеца Лудогорец от 20.30 часа

Според Футболната Обсерватория Лудогорец ще е първенец на България за следващ 12-и път, като челната тройка се добавя от ЦСКА и ФК ЦСКА 1948. Интересно, че е на носителя на Купата на България Левски е отредено едвам седмото място, което значи, че " сините " няма да са част от Топ 6, който ще се бори за оценките и квотите в евротурнирите. Преди тима на Станимир Стоилов са подредени Черно море, Локомотив (Пловдив) и Славия. Според прогнозите от Първа лига би трябвало да изпаднат Спартак (Варна) и Пирин (Благоевград), а Ботев (Враца) ще играе бараж за оцеляване против третия от Втора лига. Хебър и Септември би трябвало да спасят местата си в елита.

От Топ 5 на шампионатите на Европа Обсерваторията чака само Интер да размени Милан като отличник на Италия, до момента в който Манчестър Сити, Реал (Мадрид), Байерн (Мюнхен) и Пари Сен Жермен да бъдат още веднъж на върха.

В другите известни шампионати прогнозите са, че Спортинг Лисабон ще стане отличник на Португалия пред Порто, Фенербахче ще победи в Турция вместо Трабзонспор, Славия Прага ще е първенец на Чехия, Рейнджърс ще завоюва конкуренцията със Селтик в Шотландия, а Йънг Бойс ще си върне купата в Швейцария.

Сред изпадащите в огромните шампионати са посочени Саутхямптън в Англия, Майорка и Кадис в Испания, Херта Берлин и Бохум в Германия, Салернитана в Италия, както и Клермон, Троа и Анже във Франция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР