Любопитна подробност научих за тази, която беше паралелен премиер на

...
Любопитна подробност научих за тази, която беше паралелен премиер на
Коментари Харесай

Соня Колтуклиева: Лена Бориславова почукала на вратите на много кантори, за да си търси работа - Топ новини


Любопитна детайлност научих за тази, която беше успореден министър председател на страната 7 месеца.

Преди да стартира скоротечната си политическа куролация, Лена Бориславова почукала на вратите на доста адвокатски фирми, с цел да си търси работа. Няколко от тях й посочили изхода, а от една – напряко я изгонили. Става дума за адвокатско сдружение “Данаилов, Дренски, Неделчев и Ко ”, в което още от първите минути на изявлението открили, че харвардската възпитаничка нищо не схваща от право, решили я като посредствена и лимитирана.

Адвокатско сдружение “Данаилов, Дренски, Неделчев и Ко ” е едно от най-авторитетните и огромните в света на корпоративното право в България. Димитър Данаилов е брат на Пламен Данаилов, някогашен депутат от “Има подобен народ ” и някогашен заместник-министър на енергетиката в кабинета “Петков ”.

Призовавам Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ да проучат три контракта, подписани с адвокатско сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, в което си е намерила работа Лена Бориславова, а старши сътрудник е Весела Станчева-Минчева, майката на Никола Минчев, който отново там е разнасял призовки – поради крещящи спорове на ползи!

Договорът на “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” със “Сердика спортни парцели ” към Министерството на младежта и спорта, е подписан 5 дни, откакто на 20 май ПГ на Има Такъв Народ гласоподава “за ” решението на Слави Трифонов “Има подобен народ ” да напусне обединението, подкрепяща държавното управление. На 13 юни министърът на младежта и спорта Радостин Василев напусна четата на Слави с петима народни представители, а за вота на 2 октомври стана лидер на листата на “Продължаваме смяната ” в Габрово, откъдето влезе в 48-я парламент.

С други думи – със 117 350 лв. от държавното сдружение, на което е принципал, Радостин Василев си капарира депутатско място в “Продължаваме смяната ”. По същото това време Лена Бориславова е шеф на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков и негова дясна ръка. А синът на Весела Станчева-Минчева – Никола Минчев, е ръководител на 47-я парламент.

Два контракта с “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ подписва Министерството на науката и образованието с министър Николай Денков.

Видно от Търговския указател, на 16 февруари 2018 година, със 100 лева капитал, се учредява фондация “Център за приложни проучвания и нововъведения ”. Учредители на фондацията са Кирил Петков Петков и Николай Денков Денков, които стават и членове на настоятелството, и действителни притежатели. Представляващ шеф е Кирил Петков. В 48-я парламент Николай Денков е депутат от “Продължаваме смяната ” и седи на първата банка до Кирил Петков и Асен Василев.

Договорът на “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” с Българска банка за развиване е подписан десетина дни, откакто юрист Лена Бориславова и служебният министър на стопанската система, принципал на банката, Кирил Петков, на 20 юни 2021 година, в 8:33 часа сутринта, се срещат в квартира на Airbnb – видеото, оповестено от ПИК има близо 2 милиона гледания.

Вестник “Труд ” оповестява на 4 юли 2022 година: “Лена Бориславова ощетила ББР с незабележим контракт за 164 289 лв.. ”

“Софийска градска прокуратура следи формирано досъдебно произвеждане за умишлено подписване от длъжностно лице на неизгодна договорка и от това е произлязла забележителна щета за стопанството, предприятието или организацията, която то съставлява – закононарушение по член 220, алинея 1 от Наказателен кодекс “, прецизират от държавното обвиняване.

Писмото за удостоверение и активирането на контракта е осъществено с подписите на двамата шефове, назначени от Кирил Петков: Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев, на 01.07.2021 година – шест дни преди да имат право за това; те са вписани в Търговския указател едвам на 07.07.2021 година.

Договорът с „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ е с точното изтъкване на Лена Бориславова като реализатор – при месечно заплащане от 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без Данък добавена стойност, плюс разноските и плюс спомагателните 274 лева на час.

… Безсрамни търгашества, спор на ползи, източване на обществени средства, облагодетелстване с държавни пари – по какъв начин това се връзва с лозунгите за “нулева толеранция към корупцията ” на Кирил Петков и претенциите за честност на “Продължаваме смяната ”?!

Соня Колтуклиева,фейсбук

Любопитна детайлност научих за тази, която беше успореден министър председател на страната 7 месеца. Преди да стартира скоротечната…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР