Любомир Минчев е трети в листата на ГЕРБ, бе спряган

...
Любомир Минчев е трети в листата на ГЕРБ, бе спряган
Коментари Харесай

Не съм го познавал, сега е успешен бизнесмен, каза Борисов за кандидат за СОС – герой от „яхтения скандал“

Любомир Минчев е трети в листата на ГЕРБ, бе спряган и за кандидат-кмет

Герой от „ яхтения скандал “ от 2003 година се оказа трети в кандидатската листа на ГЕРБ-СДС за Столичния общински съвет (СОС). Това е Любомир Минчев, който на София от групировката на Бойко Борисов.

По мотив наличието на Минчев на яхтата на Иван Тодоров-Доктора, Борисов през днешния ден се оправда пред парламентарни кореспонденти: „ Даже не съм го познавал тогава. “  А тогава актуалният водач на ГЕРБ бе основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

След въпрос на кореспондентка - номинираният за общински консултант „ към момента част от мафията ли е “, Бойко Борисов сподели: „ Не. Той е бил предприемач тогава, той е бил предприемач, не е бил политик “.

Попитан по какъв начин се е срещнал с Любомир Минчев, водачът на ГЕРБ съобщи: „ Познавам го по-късно в IT бранша доста от дълго време. Ние работим с IT бранша. Знаете, че сини карти и к`во ли не направихме за тях. “

Борисов разказа Минчев като „ доста сполучлив предприемач - по-успешен от тези... “ , евентуално визирайки ПП-ДБ и техния претендент за кмет на София Васил Терзиев.

Яхтеният скандал в България от 2003 година е политически скандал, основан с публикуването в медиите на фотоси, на които финансовият министър Милен Велчев, министърът на превоза Пламен Петров в държавното управление на Симеон Сакскобургготски и депутатът от Национална движение „Симеон Втори" Мирослав Севлиевски са (според медиите) на яхта в Монако дружно с по-късно определяния като един от тримата най-големи контрабандисти в България Иван Тодоров – Доктора, показно разстрелян в София през 2006 година,

Според една от версиите, фотосите са открити от НСБОП в колата на Доктора при следствие на атентата против него, състоял се на 18 април 2003 година След бурна реакция от страна на засегнатите, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов подава оставка на 25 април. През август това прави и финансовият министър Милен Велчев, един от чиито причини е, че Министерство на вътрешните работи не е разкрило виновниците за експлоадирането на абсурда. Той твърди, че не е знаел кой е Доктора при срещата му с него. И двете оставки не са признати.

Към момента Любомир Минчев е прочут като основен изпълнителен шеф на Telelink Group.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР