Любомир Коларов (вдясно) придружи Корнелия Нинова при внасянето на документите

...
Любомир Коларов (вдясно) придружи Корнелия Нинова при внасянето на документите
Коментари Харесай

БСП иска да регистрира Българска свободна телевизия

Любомир Коларов (вдясно) придружи Корнелия Нинова при внасянето на документите за партийната телевизия в Съвет за електронни медии

© Анелия Николова Още по тематиката
Корнелия Нинова удържа (временна) победа против вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия

Лидерът на социалистическата партия заподозря ГЕРБ за офанзивите
28 окт 2017
Добър вечер, другарки и приятели

Докъде стигна Българска социалистическа партия с плана си за телевизия и дали инвестицията ще си заслужава - какво демонстрира опитът на съществуващите партийни медии
14 юли 2017
Премиерът Герджиков уволни Иван Гарелов като медиен консултант

Журналистът защитил Елена Йончева по метод, който накърнява неутралността на кабинета в изборната акция
14 мар 2017 Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова занесе персонално документите в Съвета за електронни медии (СЕМ), с които желае регистрация на телевизия, която на " Позитано " 20 приготвят от повече от година. Социалистите са избрали името " Българска свободна телевизия ". Дружеството, което стои зад нея, се споделя " Българска свободна медия " и се оглавява от дългогодишния тв публицист Любомир Коларов. Той е и шеф на малкия екран.
" Девизът й е " Бъди свободен ", сподели Коларов в четвъртък. " Избрахме името " Българска свободна телевизия ", тъй като имаме вяра, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без боязън, а истината и обстоятелствата да се показват такива, каквито са, без цензура ", разяснява и Нинова.

Телевизията ще е политематична, само че първоначално ще излъчва най-вече вести и журналистика, защото филмовите пакети са по-скъпи. Финансирането ще е напълно от държавната дотация на Българска социалистическа партия, като за 2018 година за задачата са заделени 2 млн. лева Социалистите ще купят техника, а към този момент са оборудвали студиа в някогашния хладилен цех в центъра на София. Излъчването ще е посредством спътник и кабелни оператори. Преговорите с тях се водят от повече от две седмици. Идеята е БСТВ да започва при започване на декември. Още повече че към края на същия месец ще бъде призован конгрес на Българска социалистическа партия, на който, като се изключи че ще се одобри обновената и допълнена " Визия за България ", Нинова ще регистрира като изпълнено последното й останало заричане от времето, в което я избраха за ръководител - основаването на партийна телевизия. " Искаме да помогнем на България от 111-о място по независимост на медиите да се придвижи напред ", сподели в четвъртък Нинова.

Документите ще бъдат прегледани за към две седмици от специалистите в Съвет за електронни медии, а по-късно - на съвещание на медийния регулатор ще се вземе решение дали да се записва БСТВ. Документите са 20 на брой. Ако се откри, че от Българска социалистическа партия не са показали всички нужно, е допустимо да им се даде едноседмичен период за премахване на пропуща.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР