Любомир Каримански от ИТТ разкри най-важното решение, което са взели

...
Любомир Каримански от ИТТ разкри най-важното решение, което са взели
Коментари Харесай

Каримански: Датата за приемане на еврото в България остава 1 януари 2024 година

Любомир Каримански от ИТТ разкри най-важното решение, което са взели на Коалиционния съвет. 

Датата за приемане на еврото в България остава 1 януари 2024 година Това съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански след експертната среща, свикана от вицепремиера Асен Василев.

„ Докато не сме получили нищо в допълнение като разбор, датата (б.р. 1 януари 2024 година – влизане на България в еврозоната). Когато получим нужните разбори и от Министерство на финансите, и от останалите институции, тогава към този момент ще преценим всичко дали се връзва по този начин, както е планувано ”, разясни депутатът от „ ИТН “.

Парламентарната група на " ИТН " изиска в декларация предходната седмица Националният проект за въвеждане на еврото да бъде разискван в пленарна зала и подсети за съдружното съглашение и заявения там приоритет еврото да бъде въведено след разбор и огромна осведомителна акция.

Каримански разясни, че се работи от позиция на стратегическите цели за въвеждане на еврото и в това време по така наречен механически и действен проект, съобщи БТВ.

" Всички се съгласихме, че има още какво да се прави ", добави той, написа novini.bg.

Ивайло Мирчев от „ Демократична България ” съобщи, че на експертния съвет са разисквани антиифлационните ограничения, като има единодушие по по-голямата част от тях.

„ Доста инфлационни ограничения обсъдихме. В момента плановете са подготвени. Ще се върнем при парламентарните групи и ще обсъдим с тях. Имаме задоволително буфер да работим с бюджета, с цел да можем да подкрепим хората по най-хубавия вероятен метод ”, сподели Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР