Любомир Каримански не беше избран и поради ситуацията в коалицията.

...
Любомир Каримански не беше избран и поради ситуацията в коалицията.
Коментари Харесай

Петър Чобанов: ПП бяха деструктивната сила, която попречи за избирането на Каримански

" Любомир Каримански не беше определен и заради обстановката в обединението. " Продължаваме промяната " бяха деструктивната мощ, която попречи за избирането му. Те желаят да преформатират банковата система, да наблюдават всяка трансакция, да управляват парични потоци, по тази причина те толкоз се фиксираха в тази позиция ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS депутатът от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов.

Той акцентира, че Българска народна банка е най-важният регулатор за фискалната непоклатимост.
" Всеки вижда значимостта на тази институция по разнообразни аргументи. Не е работа на шефа на Българска народна банка да следи преводите ", сподели още депутатът.

Той бе безапелационен, че Българска народна банка би трябвало да е самостоятелна, поръчител за финансовата непоклатимост сериозна институция.

" ИТН " имаха почтена позиция, в последния миг се появи Андрей Гюров и се отхвърли. Поведението на останалите партии в обединението бе несериозно ", означи Петър Чобанов.

Бившият финансов министър акцентира, че Движение за права и свободи е подкрепило Каримански, с цел да се движат процесите и тъй като е прочут от Народното събрание,.

" Той беше предан към Министерство на финансите, показва преданост и отговорност, гласувахме по съвест. Показахме, че би трябвало да се върви напред ", съобщи той.

Относно казусът с парите за пътните компании Чобанов счита, че може да се реши, в случай че се съблюдават разпоредбите и изпълнителната власт поеме отговорност отпусне парите на компаниите, тъй като АПИ не може да го направи в този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР