Любо Киров се оказа БГ певецът с най-скъпи билети за

...
Любо Киров се оказа БГ певецът с най-скъпи билети за
Коментари Харесай

Любо Киров стана милионер от концертите си

Любо Киров се оказа БГ артистът с най-скъпи билети за концерти за 2023 година.

Въпреки това той непроменяемо цялостни догоре огромни зали из цялата страна. Информацията за тези, от една страна, креативен триумфи на Киров, а от друга - за сериозния му финансов напредък, изтече неотдавна от самия реализатор. За разлика от доста свои сътрудници, склонни към хвалби без конкретика, топ артистът употребява езика на цифрите. 51-годишният реализатор обрисува с цифри една много печеливша за себе си картина. Тя включва 10 огромни концерта с над 25 000 фенове, продадени 25 777 билета и обща облага от над 1,5 млн. лв.. При това Киров акцентира, че е платил до стотинка налозите върху каузи си от огромната сума.

Още през 2021 година маркетингови изследвания, сочат, че дори за рекордните за роден реализатор 150 лв. за билет са подготвени да се бръкнат десетки хиляди българи. По това време, разясняват специалисти, общоприетите цени за поп артистите се движат в диапазона 20-50 лева Единственото изключение е Лили Иванова- с оптималната цена от 80 лв. за билети за изявите си. Но Любо Киров доста скоро я настига и към този момент се нарежда като двойно по-вървежен в парично изражение. Той е и първият в съсловието, който разрушава дългогодишния ценови монопол на естрадната прима.

Обикновено, по кое време то се приказва за " лидерско място ", се употребява ангажимента " за-сега ". Но Любо Киров е съумял да стане изразител на тактики, които да обслужват освен неговите ползи. За какво е определен и се е съгласил да,бъде " трубадур “ то-пизпълнителят? Да проучваме това едно по едно. На първо място за осветление на действителните доходи от продажбите на билети.

По този метод той насочва прожекторите на данъчните към най- оборотните си сътрудници, а кои от тях ще станат действителни жертви на данъчни инспекции, следва скоро да забележим. Същевременно Киров реже и клона на тези от тях, които са на свободна процедура и не са " могли да усвоят “ по думите му " милионните дотации, отпуснати от ; Министерството на културата по време на Коронавирус пандемията.

" Това е по този начин, тъй като огромна част от музикантите в никакъв случай не са плащали никакви налози. Ако страната им беше дала помощи в оня миг, а те в никакъв случай не са взаимодействали с нея, щеше да се окаже, че страната спонсорира сивия бранш ", счита не без коварство поп звездата. Разбира се, Киров не обелва и дума за частните компании на входа и изхода на държавните и общинските културни средища, които източват избрана част от държавните дотации за просвета.

В момента тези дотации са фрапантно свити и това провокира " свещения яд “ и на caмите " свободни актьори “, и на съдържателите на входно-изходните компании.

Хитовият артист с горделивост разкрива, че е пионер в потреблението на обществените медии и другите платформи в интернет за реклама и продажба на билети. Самият артист в това време заявява, че е съумял да трансферира 90 на 100 от бизнеса си в цифровото пространство за промотирането на турне 2023. Почти 2 % от оборота са вложени в реклама в обществените мрежи. По този метод Любо Киров и си е спестявал обилни средства за постери, билбордове и, внимание, платени радио- и телевизионни реклами.

" Аз не завися към този момент от малките екрани и радиостанциите. Това ми дава изключителна независимост. Мога да върша значими стъпки напред, като чувам единствено какво желае моята аудитория “, разкрива хитовият реализатор.

Може да се възрази, че огромната си известност Киров дължи точно на тях, само че дали има смисъл, в случай че тук и в този момент важи правилото, че в бизнеса няма сантименти. Нещо повече. В една обява в последния брой на съществено бизнес издание се цитира " разпаленото и ядосано говорене " на Киров, написа " България Днес ". За да е ясно против кого насочват своите удари и той, и другарите му по финансови ползи, ще цитираме буквално всички.

" Раздаване на предложения, платени радиоротации, статуси на реализатори, крепящи се на пиар известия и нападателни рекламни акции, музикантите, които не могат да изпълнят даже заведение и обикалят по телевизионните студия. “ Но известният музикант не може да не си дава, че по този начин върви по тъничък лед, тъй като афишира война на обичайните медии, които го трансфораха в това, което е. Той евентуално има вяра, че тънкият лед няма да се пропука, само че дали?!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР