Любителите на зловещи истории винаги са били привличани от старинни

...
Любителите на зловещи истории винаги са били привличани от старинни
Коментари Харесай

Два наистина зловещи замъка и мистериите около тях

Любителите на злокобни истории постоянно са били привличани от старинни крепости, изключително в случай че за тях има митове, че вътре живеят призраци. Страшните разкази, обгърнати в митове и мистицизъм, постоянно имат своите фенове. По света се срещат много такива места.

Сказанията за красиви принцеси, заключени в кули, и за героични рицарски шампионати стават още по-интересни и колоритни, в случай че всички тези истории са свързани със крепости. На човек му се желае да се разноски по тесните коридори, да слезе в подземията и да се изкачи до самия връх на каменните кули. А когато историята е обвързвана с врагове, зли духове или обезглавени пандизчии – това впечатлява още повече.

Средновековните крепости постоянно са известни туристически дестинации. Някои от тях служат като музеи за оръжия и брони, други са известни с ръчно направени старинни мебели, трети с паркове и градини. Всеки има своя лична самостоятелна история, от време на време много страховита. За някои крепости се приказва, че в тях живеят духове или се намират „ портали към пъкъла “. За други се споделя, че там са провеждани безчовечен опити и са създавани ужасни чудовища.

Замъкът на Франкенщайн.

За този палат, ситуиран покрай немският град Дармщат, и до през днешния ден се разправят мрачни митове. Относно неговия притежател, учения Джоузеф Конрад Дипел декор Франкенщайн, измежду локалното население се носела неприятна мълва. Жителите уверявали, че алхимикът бил обвързван с дявола и даже му е продал душата си. Други разказвали, че изравял телата на неотдавна умряли хора и правел опити с тях. След мощна детонация, която разрушила една от кулите на замъка, лекар Франкенщайн дефинитивно бил сметнат за злокобен вълшебник. Оттогава локалните хора усърдно заобиколяли това място.

Скоро обаче алхимикът липсващ от замъка. Представители на управляващите го търсили из цялата постройка и дълго не съумели да го открият. Но един любопитен следовател разкрил загадка врата, водеща към лабораторията на алхимика. Когато влезнали там, всички изпаднали в потрес.

Лицето на лекар Франкенщайн било накриво от ужасна мимика, бяла пяна застинала към устата, а до натрупа му се търкаляли откъснати от него части гниеща плът. Така и не разбрали кой го е умъртвил. Местните хора обаче вярвали, че за него бил пристигнал дяволът, комуто той продал душата си.

Оттогава призракът на алхимика постоянно се „ появява “ в замъка. Понякога даже настояват, че го виждат на покрива, различен път – в гробището. Хората даже настояват, че чуват по какъв начин Франкенщайн трака с кости и упорства да го заведат в лабораторията. И макар, че замъкът през днешния ден към този момент е единствено отломки, туристите не стопират да посещават това място, а локалната юноша чества тук празника на чудовищата – Хелоуин.

Чешкият палат Хуска

aminoapps.com/ Photo by Miroslav Šálek

Построен от крал Пшемисъл Отакар през ХІІІ-ти век, също има лична легенда. Той се намира на канара, в която в миналото имало тайнствена пролука. Очевидци описват по какъв начин от разлома излизали страшни незнайни същества. Те скитали към замъка и нападали хора, които инцидентно срещали. Местните жители почнали да назовават ​​това място „ път към пъкъла “. Жителите на близкото населено място се опитвали по всевъзможен метод да затворят дупката на чудовищата: хвърляли камъни и дървета в пукнатината, четяли молебствия. Въпреки това, злите същества постоянно се появявали още веднъж.

Хората се уговорили с един наказан на гибел нарушител да слезе долу и след това да опише какво е видял. Спуснали индивида в цепнатината, само че когато го издърпали, той бил мъртъв. Лицето му било разкривено от ужасна мимика, а косата му – изцяло побеляла. Въжето, към което бил завързан, миришело на сяра. Хората се уплашили доста, събрали камъни и дънери от цялата местност и запълнили пукнатината. Сетне построили параклис на това място. По-късно този параклис се увеличен до замъка Хуска.

Историците към момента не могат да схванат за какво този палат е издигнат по този начин, че стените му пазят от вътрешна опасност, вместо против външен зложелател? Защо терасите по стените са обърнати по този начин, че стрелците да могат да улучват единствено цели във вътрешния двор?

Замъкът е изцяло неправилен и от стратегическа позиция: среща се в пустинна околност, където няма значими пътища. В региона липсва водоизточник. Укреплението в никакъв случай не е било кралска резиденция и даже не е служило като граничен пост.

Учените отбелязали съществуването на странни фрески в постройката. Те изобразяват архангелите Михаил и Гавраил, както и свети Христофор, изписан с глава на куче – през днешния ден този метод на изобразяване на светеца е отритнат от Църквата, само че в миналото бил много публикуван.

Друго необичайно събитие в региона на замъка е, че тук в никакъв случай няма да чуете да пеят птици. Просто е невероятно да се изясни загадъчната им гибел към замъка или странното държание на кучетата, които инцидентно навлизат в тази територия.

Много постоянно посетителите се оплакват от неприятно здравословно положение, когато посещават замъка. Съвременните учени свързват тези феномени с огромното количество радон, намиращ се под земната повърхнина в тази област.

Британски откриватели на паранормални феномени, оборудвани с най-съвременни механически средства, се пробват да учат избрани зони в замъка. Може би те ще намерят научно пояснение за неговите секрети.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР