Гранитни върхове в причудливи форми, невероятна природа, красиви залези и

...
Гранитни върхове в причудливи форми, невероятна природа, красиви залези и
Коментари Харесай

Мостът на безсмъртните

Гранитни върхове в причудливи форми, невероятна природа, красиви залези и поразителни височини. Жълтата планина в Източна Азия е в действителност нещо, което всеки човек би трябвало да види. Най-високият мост в света – мостът на безсмъртните, прочут още като Huangshan, е ситуиран точно там. От моста се разкрива спираща дъха панорама към спускащите се надолу скатове, а облаците като че ли допират върховете на планината.

Със своите над 140 забележителности, отворени за гости, Huangshan е водеща туристическа дестинация в Китай.

Голяма част известността си Huangshan дължи на китайското изкуство и литература. Освен ентусиазъм за доста поети, мостът на безсмъртните и неговите пейзажи постоянно са тематика на голям брой творби на изкуството в китайската живопис. От времето на династията Тан до края на династията Цин за Huangshan са написани над 20 000 стихотворения, а на негово име е кръстено и учебно заведение за живопис. Режисьорът на „ Аватар “ – Джеймс Камерън, споделя, че е бил мощно повлиян от Huangshan при основаването на измисления свят във кино лентата.

По пътя нагоре към върха, стръмните скатове са осеяни с голям брой стъпала за нанагорнище. От едната страна, наречена Южна небесна врата, даже са ситуирани три дъски, по които човек може да балансира, придържайки се до скалите благодарение на огромна верига. Страхът от височини би бил единственото опрощение да не предприемете това вълнуващо странствуване през Жълтата планина, тъй като това е нещо, което в действителност си заслужава да се изживее.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР