Добре дошли в Хуаси, най-богатото село в Китай. Никой не

...
Добре дошли в Хуаси, най-богатото село в Китай. Никой не
Коментари Харесай

Хуаси – най-богатото село в Китай

Добре пристигнали в Хуаси, най-богатото село в Китай. Никой не е сигурен какъв брой хора живеят там: Агенция Франс Прес приказва за „ десетки хиляди “, до момента в който формалният туристически уебсайт гласи, че към 350 000 души назовават селото собствен дом.

Макар да е най-богатото село в Китай, Хуаси е много малко. Площта му е два пъти колкото на Ватикана.

Хуаси води началото си от 50-те години с към 600 души население, само че е изцяло преобразено от Ву Ренбао, някогашният секретар на локалния комунистическия комитет.

Той основава 12 корпорации в селото, занимаващи се с производството на неща от текстил до стомана, като даже вкарва Хуаси в стоковата борса на Китай през 1998г. Когато Ренбао умира през 2013г, 20 автомобила съпровождат катафалката, придружавани от хеликоптер в небето.

Днес има към 2000 „ публично регистрирани “ поданици в селото, които се любуват на привилегии като първокласни къщи, скъпи коли, гратис опазване на здравето и обучение, както и безвъзмезден зехтин. Разполагат и с $250 000 в банката.

Всички обаче би трябвало да се придържат към строги обществени правила. Хазартът и опиатите са строго неразрешени, като на никое място няма питейни заведения, клубове, интернет кафенета и караоке. Всъщност селото е проектирано по този начин, че жителите му да работят по през целия ден, след което напряко да се приберат у дома, без да имат опция да се „ мотаят “.

Казва се, че напуснеш ли Хуаси, губиш всичко. Дори жителите да забогатеят, те не могат да вземат благосъстоянието си със себе си, в случай че изоставен селото.

За тези, които остават, всички екстри идват на висока цена. Всеки работи седем дни в седмицата без почивни дни „ за положителното на селото “, главно във фабриките.

Около 1/3 от приходите на селото идват от производството на желязо и стомана. Хуаси внася първични материали от Индия и Бразилия, след което изнася продукция за повече от 40 страни. Друга част са от текстилната фабрика, където дамите работят на шевни машини. Селото към този момент има 80 заводи и се е разширило, поглъщайки прилежащите села.

Но не всички служащи са локални – десетки хиляди пришълци в Хуаси работят във фабриките и туризма. Те не получават нищо от екстрите на същинските поданици.

Надеждите са туризмът да се трансформира в идната процъфтяваща промишленост в Хуаси. Около 2 милиона туристи идват всяка година, с цел да видят с очите си „ образцовото социалистическо село “.

Домовете и вилите в европейски жанр са изцяло идентични и наподобяват повече американски покрайнини.

И тъй като 7-дневната работна седмица не разрешава на жителите да пътуват, Ву е направил по този начин, че светът да пристигна в Хуаси под формата на Световния парк.

Той е цялостен с известни паметници от целия свят, като да вземем за пример Забранения град, Великата китайска стена и даже европейски забележителности като Триумфалната арка. Една от най-новите атракции на Хуаси е 320-метров небостъргач, една от най-високите здания в света. 74-етажният хотел е коствал към $500 милиона и е основан по случай 50-годишнината на селото.

В хотела е цялостно със златни украшения, мрамор, колони и превъзходни гледки към града. Твърди се, че на 60-ия етаж има златен бик с тегло един звук.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР