Любителите на изкуството се радват! Кои са най-артистичните градове в Европа?

...
Кои са най-добрите градове в Европа за любителите на изкуството?
Коментари Харесай

Кои са най-добрите градове в Европа за любителите на изкуството? Кои са най-добрите градове в Европа за любителите на изкуството? - Copyright posterXXL - Canva от Публикувано на 09/08/2023 - 14:00

Чудите се кои европейски градове са най-добрите, когато става въпрос за изкуство? Вижте класацията...

Фен на изкуството ли сте или художник?

РЕКЛАМА

Планирате ли пътуване до града, премествате се в европейски град, претегляте ли възможностите си за това къде да изучавате изкуство или просто сте любопитни кои европейски градове могат да предложат най-много артистично?

Е, posterXXL ви покрива.

Компанията е един от водещите онлайн дилъри в Германия за персонализирани фото продукти и те лесно са събрали, анализирали и класирали най-артистичните градове в Европа, разкривайки кои европейски градове са убежища за художници и любители на изкуството.

Те са базирали своите показатели на броя на художествените галерии, на броя на сградите, проектирани от известни архитекти, на броя на училищата по изкуствата и фестивалите на изкуствата, както и на броя на съвременните художници, родени в града .

И така, кои са най-артистичните градове в Европа?

Въз основа на петте категории на posterXXL Лондон се класира като град номер 1 като цяло.

Останалите Топ 5 дестинации, които се открояват за любителите на изкуството, са Амстердам, Рим, Единбург и Осло. Берлин за малко пропусна топ 5 и донякъде изненадващо Париж е едва на 10 място, като Милано, Хелзинки и Лион засенчват френската столица.

Ето пълната разбивка:

< strong>Най-добрите художествени галерии в Европа

Лондон (Англия)Прага (Чешка република)Париж (Франция)Амстердам (Холандия)Милано (Италия)

Лондон оглавява класацията на posterXXL за най-добрите художествени галерии. Трудно е да се спори, тъй като британците са отлични, когато става въпрос за музеи. От Търнър до Ван Гог, Националната галерия съхранява някои от най-известните картини в света; Музеят на дизайна определено си заслужава времето, както и Музеят по естествена история и Музеят на науката. И да не забравяме Tate Modern, дом на множество съвременни произведения на изкуството.

Прага е на второ място, като се гордее с Националната галерия (Národní galerie Praha) и музея Кампа, като две от най-популярните дестинации за изкуство. Париж е трети в класацията, като френската столица се откроява с Центъра Помпиду, където се помещава най-голямата колекция от модерно изкуство в Европа, Musée de l'Orangerie и, разбира се, Лувъра.

Забележителни архитектурни сгради

Кьолн (Германия)Хелзинки (Финландия)Антверпен (Белгия)Лийдс (Англия)Валенсия (Испания)

Лондон пада на 12-то място, изпреварен от градове като Лион, Глазгоу и Валенсия за най-добрите градове за архитектура. Кьолн заема първо място, като се откроява със сгради, проектирани от известни архитекти, като внушителната Централна джамия в Кьолн или Кьолнската кула.

РЕКЛАМА

По-на север Хелзинки заема второ място с университетската библиотека или националния музей. Антверпен е на трето място със сгради като модерния Havenhuis или внушителната жп гара Antwerpen Central.

Фестивали на изкуството, които трябва да посетите в Европа

Амстердам (Холандия) Бремен (Германия)Лион (Франция)Лондон (Англия)Хановер (Германия)

Амстердам за победата в класацията за фестивали на изкуството. Над 100 художници излагат своите творби на This Art Fair, а любителите на нетрадиционните арт изпълнения и музика получават парите си на No Art Festival.

Bremen’s ArtFest, организиран от студентите от университета Jacobs, и La Strada, който празнува уличното изкуство, печелят на германския град второто място на подиума. Топ 3 се допълва от Лион, който се гордее с процъфтяваща арт сцена, главна сред които Лионското биенале, което се утвърди като важно събитие за съвременното изкуство във Франция и Европа.

В Топ 10 Германия има надмощие, като 4 от 10-те места са за Германия.

Известни европейски училища по изкуства< /h2>Рим (Италия)Осло (Норвегия)Лондон (Англия)Торино (Италия)Амстердам (Холандия)

Училищата по изкуствата са от решаващо значение за процъфтяването на един арт метрополис. Според констатациите на posterXXL Рим е на първо място с университети като Римския университет за изящни изкуства (RUFA) или Accademia delle arti Roma.

РЕКЛАМА

Осло също така предлага динамични възможности за млади художници със съоръжения за обучение като Националната академия по изкуства в Осло или Училището по архитектура и дизайн в Осло. Лондон е трети и остава една от най-популярните дестинации за изучаване на изкуство и дизайн. Направете своя избор: Кралският колеж по изкуствата, Лондонският университет по изкуствата, Университетът Голдсмитс, Училището за изящни изкуства Slade, Имперският колеж в Лондон.

В Топ 10 Франция има най-търсените училища по изкуства с Тулуза, Париж и Лион.

Родни места на известни съвременни художнициЛондон (Англия)Париж (Франция)Амстердам (Холандия)Виена (Австрия)Берлин (Германия)

Лондон претендира за първото място в класацията на posterXXL, когато става дума за съвременни художници. Английският град е родното място на много художници като Трейси Емин, Антъни Гормли, Джеймс Нарес и Ричард Хамилтън.

Париж е малко след него, тъй като френската столица също е създала някои добре известни съвременни художници, като Софи Кале, Кристиан Болтански или Камий Хенрот. Амстердам е номер 3 в класацията, с имена като Саския де Брау, Роб Шолте и Инес Ван Ламсуеерде, които са родени в холандския град.

За повече информация отидете на пълния posterXXL класиране.

Допълнителни източници • posterXXL

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР